Başkan Özer: Kadınlar Bizim Kırmızı Çizgimiz!

Başkan Özer: Kadınlar Bizim Kırmızı Çizgimiz!

İstanbul Göle Kadın Meclisi Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu’ndakonuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Kadınlar bizim kırmızıçizgimizdir. Kadını mutlak surette yüceltmemiz ve hak ettiği yere getirmemizgerekiyor. Bu nedenle kadınların hem fikren hem de ekonomik olarak özgürleşmesiiçin çalışmalar yapacağız” dedi.

Esenyurt Belediye Başkan Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul Göle KadınMeclisi Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Esenyurt BelediyesiSürekli Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Başkan Özer’in yanı sıra yenidenGöle Kadın Meclisi Başkanı seçilen Türkan Deli, Esenyurt Muhtarlar DerneğiBaşkanı Ahmet Kuzğun, Esenyurt Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Çınar,Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli, Ardahan Kültür Evi BaşkanıEfrail Çifci, Damal Dernekler Federasyonu Başkanı Güner Kökat, muhtarlar, STKtemsilcileri ve meclis üyeleri katıldı. Programda yaptığı konuşmada kadınmeclislerini önemsediğini ve kadınların sosyal ve ekonomik anlamda kalkınmalarıiçin çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Özer, “Genel kurulun Esenyurt'umuzahayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ben seçim sürecinde ‘Kadın varsa hayatvardır’ dedim. Kadın bizim kırmızı çizgimizdir. Kadını mutlak suretteyüceltmemiz ve hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“KadınlarınKendilerini Geliştirmeleri İçin Kurslar Açacağız”

Her zaman kadınların ve gençlerin yanında olacaklarını vurgulayanBaşkan Özer şöyle devam etti: “Onlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Onedenle Göle Kadın Meclisi’ni çok önemsiyorum. Bu örneklerin çoğalmasınıistiyorum. Biz de kadınlarla ilgili üretim alanlarını açacağız. Onların kendihünerlerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacağız. Hatta bu hünerlerinipazarlaması konusunda belediyenin öncülük etmesi için gerekenleri yapacağız.Ayrıca kadınların kendi hünerlerini gerçekleştirebilmesi için bizim kültürmerkezlerimizde bir takım kurslar açacağız. Bu aynı zamanda kadının hem fikrenhem de ekonomik olarak özgürleşmesi demektir. Sadece lafla da özgürleşme olmaz.Onun altyapısını kurmalıyız. Mesela kadın meclislerini kurarak kadının yönetimekatılmasını sağlamalıyız. İşte kent konseyinde olduğu gibi aynı zamanda belediyedede kadın istihdamının önünü açmalıyız.”

“Esenyurt’unBaşarısında Mutlaka Kadının Eli Olmalıdır”

Esenyurt’ta eğer bir başarı elde edilecekse bu başarıda kadının daelinin ve emeğinin olması gerektiğini ifade eden Başkan Özer şunları ekledi: “Geldiğimizgünden beri gece gündüz demeden, bayram seyran demeden çalışıyoruz. Belediyeyitanımaya çalışıyoruz, örgütleniyoruz. ‘Neler yapabiliriz? Esenyurt'umuzu 21. yüzyılanasıl hazırlayabiliriz?’ çalışmaları içerisindeyiz. Bu çalışmaların en önemliayaklarından birini de kadınlar oluşturacaktır. O nedenle de bugün burada, buetkinliğin olmasını da belediye olarak önemsiyoruz. Geçmişte bu işlere destekveren, öncülük eden herkese içten teşekkür ediyorum. Şimdi seçilen arkadaşlarada başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da bu örnekler Esenyurt'taçoğalır. Bizim İncirtepe'de bir tesisimiz var. Çok büyük, güzel bir tesis amaatıl kalmış. Onu şimdi harekete geçireceğiz. Belki kadın el emeğinin de işleneceğibir yer haline getirebiliriz. Mahallelerde kuracağımız merkezlerde kadınlarınkooperatifler yoluyla örgütlenmelerine öncülük edebiliriz. Yine kendi elemeklerini pazarlayabilecekleri, kendi ekonomik özgürlüklerinikazanabilecekleri bir takım olanakları sunabiliriz. Sizden gelen projeler olabilir.Bunları da el birliğiyle hayata geçireceğiz. Esenyurt'ta eğer bir başarı eldeedeceksek o başarı da mutlaka kadının eli olmalıdır.”


b3It4aeh12gwqsjstgmcpeho.jpg

9dI1lac4khmpvyfqkjt0odsg.jpg

fgg6jnqd7lno1bhIre3xtv48.jpg

3wtiply2btyfprh1ebcssqu9.jpg

acos4efudh82vhtk1dxgq7bk.jpg

bom3b8pwqi9zer5xvfhxIlpy.jpg

wloguzh36pibjhmk7ktp9rqy.jpg

fh9tk4uxonsbv3jg2vcdsepq.jpg

lm5okvnozjc3ffmuwcb10n9y.jpg

e90dhtnpdb51jlcgunwpvl7r.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.