Başkan Özer Kağıt Toplayarak Geçimini Sağlayan Kardeşlere Yardım Eli Uzattı

Başkan Özer Kağıt Toplayarak Geçimini Sağlayan Kardeşlere Yardım Eli Uzattı

Esenyurt ’ta kâğıttoplayarak geçimlerini sağlayan ve babaannelerine bakan kardeşlere BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, yardım eli uzattı. Ekonomik zorluklar nedeniyleeğitim hayatına devam edemeyen Samet, Ulaş ve Barış kardeşlerin okul ve sosyalihtiyaçları Başkan Özer tarafından karşılandı.

Esenyurt'tayaşayan 16 yaşındaki Samet, 13 yaşındaki Ulaş ve 10 yaşındaki Barış kardeşlergeçimlerini kâğıttoplayarak kazanıyor. Anne ve babaları ayrı olan kardeşler, babaları cezaevinegirince 80 yaşındaki babaanneleri Nafiye Karakuş’a bakmak için anneleriylegitmeyip İstanbul'da kalmaya karar verdi. Anne babalarından ayrı,babaanneleriyle hayata tutunmaya çalışan kardeşler, maddi olarak okulihtiyaçlarını karşılayacak kimse olmadığı için eğitim hayatlarına ara verdi.Kardeşlerin bu durumuna kayıtsız kalmayan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, onların daha iyi koşullarda yaşamaları ve eğitim hayatlarına devamedebilmeleri için yardım eli uzattı. Üç kardeşi evinde ziyaret eden BaşkanÖzer, onlara maddi ve manevi olarak destek vermeye başladıklarını söyledi. İlketapta eşya, kıyafet ve aylık kart yardımların yapıldığı kardeşlerin, eğitimhayatlarını devam edebilmeleri için okul ihtiyaçları da karşılandı. Her günsıcak yemek desteğinin de sunulacağı çocuklara kırtasiye seti ve okul çantasıhediye eden Prof. Özer, “Çalışkan ve başarılı öğrenciler olmanızı istiyorum”dedi.

“Ailemizin Yanında Olmaya DevamEdeceğiz”

Çocuklara hertürlü desteği sunmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Özer, “Esenyurt'tayoksulluk ve çaresizlik içinde olan çok sayıda yurttaşımız var. Bu ailemiz deonlardan biri. Belediye olarak ailemize yardım eli uzatıyoruz. Ailemize aylıkyardım kartı desteğimizi başlatarak, çamaşır makinesi, ocak, yatak baza gibiihtiyaçlarını karşıladık. Her gün iki öğün sıcak yemek hizmeti vereceğiz.Kırtasiye yardımı yapıyoruz. Biz elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz.İnsanların sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Ancak hükümetin uygulamış olduğuyanlış sosyoekonomik politikaların sonucunda toplumu yoksulluğun pençesine atanbir durumla karşı karşıyayız. Maalesef akşam evine ekmek götüremeyenmilyonlarca insan var. Dolayısıyla sosyal devlet olmanın gereği sadece halivakti iyi olanların işlerini yürütebilmesine olanak sunmak değil, aynı zamandahali vakti iyi olmayanlara da el uzatmaktır. O nedenle biz bu ailelerimizeyardım eli uzatmaya, onlara dokunmaya, onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz”diye konuştu.

pdno9ccylvf3jidrqg2gtjum.jpg

cmhqtxvdbfgzjrchiqynkv1o.jpg

kw7e82ubtntlfmpz0sdarigc.jpg

imz3paoorshklzrwqumvdbjf.jpg

v2e1z9lbbnw4pf0qgjyk5moi.jpg

qosiw4td0n6cbwl8zc3qx7zk.jpg

gmf1cjIyozel9srknwdb4egh.jpg

dkh50eleyfcmwxuapwa31rus.jpg

fzzbm1wgqag23ucernobqdoy.jpg

sq16p0nayIkque2coltr4hbx.jpg

brwfvgjtkcvek5yashlp2lnq.jpg

amof2yycht10pxh8mlxt3Iw7.jpg

evcqine3aownqr47gv92juzb.jpg

esjeIddbyazjalwhrq5ksf6u.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.