Başkan Özer: Kreş Açmak Hedeflerimiz Arasında

Başkan Özer: Kreş Açmak Hedeflerimiz Arasında

23 NisanUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan gösteridekonuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin bütünmahallelerinde kreş açacağının müjdesini verdi. Özer, “Kreş açmak bizimhedeflerimiz arasında. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir” dedi.

 

EsenyurtBelediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizietkinlik düzenledi. Belediye bünyesindeki kreşlerde eğitim gören çocukların birbirindenrenkli gösteriler hazırladığı programa Başkan Özer’in yanı sıra CHPEsenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çoksayıda vatandaş katıldı. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşenprogramda; Karadeniz halk oyunları, Kafkas dansları, Trakya yöresinden oyunlarile halaylara kadar her bölgeden esintiler sunuldu. Oyunlarını sergileyecekleriyörenin kıyafetleri ile sahneye çıkan miniklerin performansları ise izleyicilerdenbüyük alkış topladı.

 

“Annelerin Mutlu, ÇocuklarınEğitimli Olması Gerekir”

 

Sahnedeyaptığı konuşmada Esenyurt’un 43 mahallesinde kreş açacağını söyleyen BaşkanÖzer, “23 Nisan Ulusal egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın önce çocuklarımıza,sonra gençlerimize, sonra da tüm ulusumuza hayırlı, uğurlu olmasını ve güzelbir geleceğe vesile olmasını diliyorum. Seçim boyunca bir mottomuz vardı o da;“Anneler işe, çocuklar kreşe.” diye. Yerel yönetimler de genel idarenin bir parçasıdır.Yani Türkiye'nin iyi olabilmesi için Esenyurt ve diğer ilçe ve illerin iyiolması lazım. Çünkü Türkiye havada bir kavram değil, bunların toplamındanibarettir. Dolayısıyla Esenyurt'un iyi olabilmesi için de 43 tane mahallesininiyi olması gerekir. O mahallelerin iyi olabilmesi için orada annelerin mutlu,çocukların eğitimli olması gerekir. Çocukların böyle olabilmesi için hermahallede bir kreşin olması gerekir. Bunlar aslında bir lüks değil, bir lütufdeğil. Sosyal devletin, sosyal yerel yönetimin, belediyenin yapması gerekenhizmetlerdir. Bugüne kadar Esenyurt'tasadece 10 tane kreş açılmış. Bir tanesinin de açılışını ilerleyen günlerde yapacağız.Ancak evvel emirde ilk ihtiyaç duyduğumuz beş yere kreş yapılması içinçalışmalara başlayacağız. Bizim ilk işlerimizden birisi bu olacak. Çünküvaatlerimiz arasında bu vardı ama bu beşte sınırlı kalmayacak. Allah'ın izniyle,bizim de olanaklarımız çerçevesinde bütün mahallelerimize kreş yapmak hedeflerimizarasında. Çünkü çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara sahip çıkmamız lazım”ifadelerini kullandı.

 

“Yolu Kreşten Geçiyor”

 

Yerel yönetimlerinvazifelerinden birinin de kreş hizmeti olduğunu belirten Özer, “Burada iki üçtane büyük problemimiz var bu bağlamda, birincisi kreş eksikliği. Bu sorun kadınlarınkalkınma sürecine entegrasyonlu katılımını engelleyen dolayısıyla ülkenin deilerlemesini olumsuz etkileyen bir unsurdur. Oysa bizim ülkemizin OrtaDoğu'daki diğer ülkelerden farkı laik bir ülke olmasıdır. Laiklik kadınınkalkınma sürecine, seçme ve seçilme sürecine, temsiliyet sürecine katılmasınıöngören en temel ilkedir. Arap ülkelerinin bu kadar zenginliklerine rağmenkalkınmamış olmalarının en temel nedeni kadının kalkınma süreci içerisindeolmamasıdır. Kadının da kalkınma sürecine katılmasının yollarından biri kadınınişe giderken aklının çocuğun da kalmaması gereklidir. Bunun da yolu kreştengeçiyor. Onun için yerel yönetimlerin birinci vazifesi kadınlarımıza bu hizmetisunmaktır. Aslında çocuklarımıza bu hizmeti yapmak, ülkenin geleceğine buhizmeti yapmaktır” dedi.

 

“Çocuklarımızın OkuyabileceğiOkullar Yapmak”

 

Esenyurt’ta sınıflardakiyoğunluğa da dikkat çekerek yeni okullara ihtiyaç duyulduğunu belirten Prof.Dr. Ahmet Özer; “İkinci büyük sorunumuz ise yine eğitimle ilgili. 60 kişiliksınıflarda çocuklar eğitim görmek için çabalıyor. Bu doğru bir şey değil. Bireğitimci olarak 60 kişilik sınıflarda okuyan çocukların verimli eğitimalamayacağını biliyorum. Benim bir amacım, bir idealim de buradaki bulunankanat önderleriyle, zenginlerle görüşüp çocuklarımızın okuyabileceği okullaryapmak. Bu milli eğitimin görevidir ama ne yazık ki milli eğitim bunlarınüstesinden gelmiyor. Kendi çocuklarının geleceğine sahip çıkamayanlar kendiülkelerinin geleceklerini de kuramazlar” şeklinde konuştu.

 

“Her Şeyi El Birliğiyle Yapacağız”

 

Esenyurt’unsorunlarını el ele verip hep birlikte çözeceğinin altını çizen Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer şöyle konuştu: “Bir başka büyük bela ise bağımlılıkbelası, uyuşturucu belasıdır. İlçe emniyet müdürü ve kaymakamla da bu konuyugörüştüm. Bizim bu belayı derhal buradan söküp atmamız lazım. Biz işin rehabilitasyonuylailgileneceğiz. Onlar önleyici kısmıyla ilgilenecek. Ama hepimiz önleyiciolabilmesi için toplumu bilinçlendireceğiz. Bununla ilgili toplantılaryapacağız.  Bir başka problemimiz isekadın cinayetleri. Beni en çok üzen olaylardan bir tanesi. Bunları da toplumungündeminden bizim çıkarmamız lazım. Bunu da çıkarabilmenin yolu yine eğitimdenve bilinçlenmeden geçiyor. Dolayısıyla el ele vereceğiz. Bizim Esenyurt'umuzasözümüz var. Bugüne kadar olan olmuş ve bu şehir kötü yönetilmiş. Bütün busorunları ortadan kaldırabilmek için el ele vereceğiz. Kadınlarımızla ilgili,gençlerimizle ilgili, emeklilerimizle ilgili, dezavantajlı gruplarımızlailgili, yoksullarımızla ilgili elimizden gelen her şeyi birlikte yapacağız.Halkçı bir belediyeyi inşa edeceğiz.” diye konuştu.

dwjvzig2xfynbquI8gssqlpt.jpg

ajbfmkinearhoq4ctsou29yh.jpg

vbxjtnkpffne3ialopuvqIz1.jpg

z83yble92ijvgonrc4fgyhdp.jpg

bizmp0khfo3yc6uaqvtbdg9q.jpg

qk7btmf6a4zcbpgkt39m8ycu.jpg

4frl7mv5cewdbhh9p60f2kdm.jpg

vzpf6xtzsbmfpq8d9hnmkwgh.jpg

baro97dyudj4k3ggetf8kwrq.jpg

blap9o2v6wtmsdnf0ujnvypj.jpg

7mgw8vudmoeqp0yssrthvagj.jpg

cv5hupk2if79lwr6xzogtszo.jpg

1sf03bvhop7c94beufaatrrz.jpg

1chmm0ucytedxk3hawngvp2t.jpg

h2obhf9awrnjv7raxg1p40nI.jpg

ynojmka54eauczgztwtgIj6m.jpg

cz06hvwwlseuiykvo2oa7cf8.jpg

7ufhh3kxodxsociu1cIe94db.jpg

spc0ykjn2bfhn5doazyrwkse.jpg

bu4j21wvrmoydsqhalIpzeht.jpg

mudpb4zt8e9ncx6swcf1gkkw.jpg

ohayw4ptsyonngbgslvb7edp.jpg

l0qtpw6u8zmfrgr9av2ysI54.jpg

y16srlki3ehhqzu49mqbpufc.jpg

gjvpmsyuogqqhlbiItrdjt8s.jpg

v4f6m2hszspwgvl18nqmt5iy.jpg

ftcz1rblehjov67n5fwwhqnb.jpg

uo4wsir93osqgplax25tvean.jpg

1qivwzdbfaw9etky2orbsxxl.jpg

Ibt8xc3scqyku0mdm5ootzxe.jpg

t6cdapq0y4nqeu3vlxlmiz7j.jpg

8u5hmqenk2r7Iqp6r0jzahfy.jpg

njet71q3wbhaxc0o65ayfqhy.jpg

mtypua85co6jpxvwdsq9glhy.jpg

57ui3rhmtz8gv9xbaw10xjsf.jpg

wIunfth9jqbya2dlq4g3e5f1.jpg

wi4ek9pg3ylhwxqrxn7bvk6z.jpg

ewopjplm3aqcymf1fnvtc7q8.jpg

vsyqaehwxnkIt9zip8de7c1q.jpg

mjpxhgwycknlavw75b69le2j.jpg

hos7tjjs4dzrg9xgyhavI0cn.jpg

a5dykwojf24qubhm7xks80rj.jpg

sIpe2dc73feqkflsvop1d89q.jpg

lskcfsdchkbdxy0lftuqjy5u.jpg

thrIzgvlp4iyfdvcy5jgd2al.jpg

dzcvk1enIq5ig2ehfj4muvxx.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.