Başkan Özer Zabıta Ekipleri ve Güvenlik Görevlileri İle Bir Araya Geldi

Başkan Özer Zabıta Ekipleri ve Güvenlik Görevlileri İle Bir Araya Geldi

Başkan Özer: Esenyurt’a Sahip Çıkalım

Zabıta ve güvenlik görevlileri ile bir arayagelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer,  Esenyurt’un sorunlarına, bu sorunlara karşı üretilençözümlere ve yapılacak projelere ilişkin konulara değindi. Personele, Esenyurt’asahip çıkın çağrısı yapan Başkan Özer; “Bu şehrin ruhunu çalıp, hasta etmişler.Biz bu ruhu Esenyurt’a yeniden kazandırmalıyız” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer belediye bünyesinde görevli güvenlik personeli ve zabıta ekipleri ile biraraya geldi. Esenyurt Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa zabıtaekipleri, güvenlik görevlileri ve birim temsilcileri katıldı. Personele,Esenyurt’a ve Esenyurt halkına sahip çıkmaları gerektiğini önemle vurgulayanBaşkan Özer; “Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bana göre zabıta belediyelerin enönemli kurumlarından biri. Bir belediyenin de dışarıya açılan penceresi, kapısı,gözleri, yüzü zabıtadır. Çünkü insanlar belediye binasına her gün gelmiyor veher gün bir hizmet almıyor olabilirler ama her gün zabıtayı görürler.Dolayısıyla zabıtası başarılıysa bir belediye başarılıdır, zabıtası başarısızise bir belediye de başarısızdır. Çünkü kurumun eli, ayağı, gözü zabıtadır.” dedi.

 

 “Önem Verdiğim Şey; Bilgi, Birikim,Liyakat, Ehliyettir”

Buluşmada liyakat ve ehliyetin öneminedeğinen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, konuşmasına şöyle devametti:  “Zabıta personelinin niteliklihale gelmesi lazım. Zaten burası elli yıllık geçmişi olan bir kurum. Baktığınızzaman elli yıl az bir süre değil. Demek ki bir kurumsallaşma meydana gelmiş, birhafıza oluşmuş. Fakat şöyle bir husus var; Esenyurt 89'da bir belde belediyesiolarak kurulduğunda nüfusu 30-40 bin civarında olan küçük bir beldeydi. Sonrasındaise AK Parti yönetimine geçti. Son beş yılda da yine CHP yönetimi tarafındanyönetildi. Şimdi her siyasi anlayışın kendine göre bir bakış açısı var. Çünküherkes dünyayı kendi bilinci kadar algılar. Zabıtanın daha iyi olabilmesi içinsürekli bir eğitimden geçmesi gerekir. Görevini nasıl yapması gerektiği, halhareketleri, davranışları konusunda bir bilgi birikimine, eğitime, liyakate,ehliyete sahip olması gerekir. Bunun yanında da Belediye Başkanının anlayışını,bakış açısını anlaması gerekir. Benim de önem verdiğim şey; bilgi, birikim,liyakat ve ehliyettir. Çünkü bir kurumdan bilgiyi, birikimi, liyakati, ehliyetiçıkarırsanız geriye dedikodu ve kaos kalır. Zaferin sahibi çoktur ama yenilgiöksüzdür. Dolayısıyla sizin bu kuruma, bu şehre katacağınız çok şey var. Sizinbu şehre sahip çıkmanız lazım. Ben de o zaman size sahip çıkarım. Bu nedenle zabıtabelediyedir, belediye zabıtadır.”

 

 

“Bizim De En Kıymetli Yanımız Halkla Olan İlişkilerimizdir”

Bir belediyenin en önemli birimlerinden birininzabıta olduğunu belirten Prof. Dr. Özer; “Seçimlerde halk son sözünü söyledi,ben Belediye başkanı olarak seçildim. Şimdi bizim sözümüzü söyleme zamanımız.Bizim sözümüzü söylememiz de ancak hizmetle olacaktır. Hizmeti de birimlerimizleyapıyoruz. Bu noktada en büyük birimimiz ise zabıtadır. O halde en çok bizibaşarıya ulaştıracak, halkla ilişkide bulunacak, halkla ilişkileri yürütecekbirim de zabıtadır. Dolayısıyla halkı üzersek, halkı hor görürsek bu bizebaşarısızlık olarak yansır, halkı bize düşman eder. Halkı seversek,kucaklarsak, onların işini yaparsak o da bize sevgi olarak döner. Birimlerimiziyi çalışırsa, zabıta iyi çalışırsa halk diyecek ki tamam biz onları yereldeiktidar yaptık, bu iktidardan memnunuz, şimdi genel seçimlerde de onlara oy veriyoruz.Onun için sizden istediğim birinci şey halka iyi davranmanız, halkla iyigeçinmenizdir. Tabi bu yanlışı görmezden gelin demek değildir. Toplumda yanlışyapanın da cezasını görmesi lazım. Onun için suç işleyenler, yanlış yapanlarelbette ki gerekli cezayı görmeli. Çünkü belediye bunun için var, zabıta bununiçin var. Halk zabıtayı gördüğünde bir daha görmek istesin ya da gördüğündegözünü kapatmasın. Bu sizin anlayışınıza, yaklaşımınıza, görev anlayışınızabağlı bir şeydir. Bundan sonra artık rantçı belediye devri kapanmıştır. Halkçıbelediyeyi kuracağız. Halkın iki sözü fazla olsun, halkın önünü açalım, halkahizmet edelim.” ifadelerini kullandı.

“Daima Yoksuldan Yana Olalım”

Yoksul halka yardım konusunda çalışmalarınıartıracağının altını çizen Başkan Özer; “Özellikle yoksul halkla ilgilenelim.Daima yoksuldan yana olalım, onların elinden tutalım, onlara yardımcı olalım,düştüklerinde kaldıralım, evine gidemiyorsa götürelim, yaşlıysa yardımcıolalım, düştüyse koluna girelim. Bu, zabıtanın yapacağı en önemli ve insani birgörevdir. Bu yardımlar zabıtaya nam verir, şan verir. Mutlaka bunu yapıyorsunuz,ben de tekrarını söylemiş olayım. Her birimiz kendi alanında bu şehre sahipçıkacağız, el birliğiyle sahip çıkacağız. Bu şehri hasta etmişler, ruhunuçalmışlar. Biz bu ruhu Esenyurt’a yeniden vermeliyiz.” dedi.

“Sizin Yaptığınız Görev Çok Onurlu Bir Görev”

Zabıta ve güvenlik personeline emniyet ileişbirliği içinde çalışmaları gerektiğini söyleyen Başkan Özer, konuşmasını şusözlerle sonlandırdı; “Sizin yaptığınız görev, çok onurlu bir görev. Siz şehrehizmet ediyorsunuz. Bu şehir güvenli olsun, temiz olsun, düzenli olsun, kavgagürültü olmasın, herkes akşam evine gitsin, yatağında huzurla yatsın diye varsınız.Bu nedenle çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Bunu farkında olarak göreviniziyapın. Bunun gururunu, onurunu hissederek yapın. Üzerinizdeki elbisenin şerefivar, bunu bilerek taşıyın. Bu dönem farklı olsun. Halk da; bravo, yeni birdönem geldi, yeni bir belediye başkanı geldi, her şey değişti desin. Herbiriniz beni ayrı ayrı temsil ediyorsunuz. Size gelecek kötülük bana geliyor,size gelecek iyilik bana geliyor. Size gelecek eleştiri bana geliyor, sizegelecek takdir bana geliyor. Bu bilinçle hareket etmenizi istiyorum. Sizingörevinizi iyi yapmanız gerekir ki ben de görevimi iyi yapayım. Ben bu noktadasize güveniyorum, Esenyurt'u size emanet ediyorum.” dedi.

5djgslnjac6bupv9yxuiodyb.jpg

fv2jdwytgIsn6jzk573bsv1b.jpg

3dc0ew6ombksdzuex4pclgth.jpg

m7cghyexcoqg68stzvphjerw.jpg

aqd9d5ttxIg4h2myklujzwva.jpg

bwhky9bdfkvqncltI5fl4g8e.jpg

eahbef6lzmkdpjylugIijp19.jpg

ppldzxkrmyhbzg9tvud3s7rn.jpg

av4djvhx2gn7ws09p3toxapg.jpg

mk3vfh1bgpdj4vtzprmuqwbn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.