KIRIM TATAR SÜRGÜNLERİ ODUNPAZARI'NDA ANILDI

KIRIM TATAR SÜRGÜNLERİ ODUNPAZARI'NDA ANILDI

Odunpazarı'nda Kırım Tatar halkının Kırım’dan sürgün edilmesinin 77. yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Odunpazarı'nda Kırım Tatar halkının Kırım’dan sürgün edilmesinin 77. yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Zekeriya Canıgüroğlu Parkı'ndaki Kırım Sürgün Anıtı'nda düzenlenen etkinliğe, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Evren Olcay ve Eskişehir Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ercan Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılan anma etkinliği, milli marşların okunmasıyla başladı. Ardından, tüm Kırım Tatar şehitleri için dua okundu. Duanın ardından sürgün anıtına çelenk bırakıldı.

Dernek başkanı Ercan Bozkurt, 77 yıl önce dünya tarihinde bir insanlık felaketi yaşandığını söyleyerek, “Kırımlı atalarımız, binlerce yıl huzur ve güvenle yaşadıkları ata yurtları olan Kırım’dan bir gecede topluca sürgün edildiler. Urallara, Sibirya’ya, Özbekistan çöllerine sürgün edildiler. Bu sürgün sırasında her üç soydaşımızdan ikisi hayatını kaybetti. Geriye kalanlar ise köle gibi yarı aç, yarı tok çalıştırıldılar” dedi.

"BİRLİK İÇİN MÜCADELE EDİLMESİ GEREKLİ"

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da 77 yıl önce yaşanan sürgünde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, Türkiye’de yaşayan Kırım Diasporası’na önemli görevler düştüğünü söyledi. Kurt, “Türkiye’de birlik ve beraberlik içerisinde Kırım Milli Tatar Meclisi’ni ve onun kararlarını desteklemediğimiz sürece Kırım’da başarı elde edilme şansı yoktur. Bunu herkesin bilmesi lazımdır. Bu doğrultuda birlik için mücadele edilmesi gereklidir” dedi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.