Başkan Zeydan Karalar, “Laik Demokratik Türkiye için çağdaş, Atatürkçü eğitimin devamı şart.”

Başkan Zeydan Karalar, “Laik Demokratik Türkiye için çağdaş, Atatürkçü eğitimin devamı şart.”

 

Başkan Zeydan Karalar, Güney Eğitim Vakfı’nın30’uncu Kuruluş Yıldönümü kapsamında düzenlenen 19. Bahar Şenlikleri’ne eşiNuray Karalar’la birlikte katıldı. Başkan Zeydan Karalar, çağdaş eğitiminönemine vurgu yaparak, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretileri doğrultusunda,çağdaş eğitimin önemine atıfta bulundu ve bunun hayati önem taşıdığına dikkatçekti.

 

GÜNEY EĞİTİM VAKFI ÇOK ÖNEMLİ İŞLER YAPIYOR

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Güney Eğitim Vakfı’nın 30. Kuruluş Yıldönümü’ndeyaptığı konuşmada, vakıf gönüllülerine, gençlere, ailelerine ve Adanalılarahitap etti. Güney Eğitim Vakfı’nın yaptığı işlere vurgu yapan Başkan ZeydanKaralar, “Hiçbir karşılık beklemeden, önemli bir hizmeti 30 yıl sürdürmektakdire şayan. Vakfın şu ana kadarki bütün yöneticilerini yürekten kutluyorum.O kadar faydalı bir iş yapıyorlar ki; tüm paydaşlar da buna gönülden destekveriyor. Elimizden geldiği ölçüde bizler de bu destekleri arttırarak devamettireceğiz” dedi.

FİKRİ HÜR, VİCDANI HÜR, İRFANI HÜR NESİLLERYETİŞTİRMEK ÖNEMLİ

Türkiye’deçok sayıda vakıf ve kuruluşun gençlere burs sağladığını ancak büyükçoğunluğunun öğrencileri belirli siyasi anlayışa yönlendirmek amacıyla destekverdiğine dikkat çeken Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Ancak GüneyEğitim Vakfı tamamen Mustafa Kemal Atatürk’ün ufku doğrultusunda; Mustafa KemalAtatürk’ün işaret ettiği gibi ‘fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesilleryetişsin diye burs veriyor. Amaç aydın bireyler, insanlar yetiştirmek. Bu çoksaygın ve önemli bir amaç. Güney Eğitim Vakfı, çağdaş eğitimi merkeze koyan birvakıf. Büyük güçlüklerle ve imkansızlıklarla kurulan Laik Demokratik Cumhuriyetingeleceği ile ilgilenmek bizlerin asli görevlerindendir. Bunu siyaset olarakdeğerlendirmek doğru olmaz. Devletin oturmuş sistemini, bekasını savunmak aslasiyasete girmez. Bu partisel bir konu değil. O yüzden çok geç olmadan cesaretleçağdaş aydın eğitimi savunmak, bu doğrultuda çalışmak gerekir. Bizim en önemligörevlerimizden bir tanesi de Mustafa Kemal Atatürk’ün ufku doğrultusunda aydınbir Türkiye’nin yaşaması için işlevler ve görevler üstlenmek.”

 

GüneyEğitim Vakfı Başkanı Ersan Altıok, Başkan Zeydan Karalar’a, eğitime verdiğidesteklerden dolayı plaket takdim etti.

 

 

exvktmhsuabunlrkq20h5adI.jpg

9zpcalgnmsogqvwpdeobkr3f.jpg

9gshw0bnafhbfjdzmqcmpq21.jpg

bgmlungxjyytm8p0dwahfzIt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.