Başkan Zeydan Karalar, “Varsıl, güvenli, keyifli Adana ve tüm bunlar için daha güçlü belediye.”

Başkan Zeydan Karalar, “Varsıl, güvenli, keyifli Adana ve tüm bunlar için daha güçlü belediye.”

YarınınAdana’sı 5 Yıllık Strateji Planı İçin Çalışmalar Başladı

KentinYarınını Kendin Belirle

BaşkanZeydan Karalar, Adana’yı hak ettiği yere getirmeye kararlı

Geçendönem borç batağında devraldığı Adana Büyükşehir Belediyesini, devasahizmetleri borçsuz yapabilir hale getiren, 4 lira borç 1 lira gelirdengesizliğini, 4 lira gelir 1 lira borç seviyesine yükselten Başkan ZeydanKaralar, bu dönemde çok daha fazlasını yapmak, varsıl, güvenli ve keyifli birAdana inşa etmek için vakit geçirmeden harekete geçti.

BaşkanZeydan Karalar, Stratejik Plan oluştururken, kentin bütün dinamiklerininkatılımıyla ve bilimin ışığında çalışmak için bir dizi toplantı ve çalıştaydüzenliyor.

 

Adana’nındaha yaşanabilir ve daha çağdaş bir kent haline gelmesi, doğal, kültürel vetarihi güzelliklerinin, gastronomisinin tanıtılması, kentin turizm gücünün artırılmasıve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet gücünün çoğaltılması amaçlarıyladüzenlenecek toplantılardan ilki Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

AdanaBüyükşehir Belediyesi, “Kentin Yarınını Kendin Belirle” sloganıyla “YarınınAdana’sı 5 Yıllık Strateji Planı” oluşturmak için çalışmaya başladı.

ToplantıyaAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesibürokratları, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, akademisyenler,meslek odaları ile çeşitli kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı.

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin mevcut dönemde hayata geçireceği onlarca proje vehizmetin tanıtımının yapıldığı sunumun ardından söz alan Başkan Zeydan Karalar,daha varsıl, daha güvenli ve daha keyifli bir Adana için yola çıktıklarınısöyledi.

Sıradışıbir Strateji Planı oluşturmayı istediklerini ve Türkiye’de ilk kez böyle genişkapsamlı ve ayrıntılı Stratejik Plan için harekete geçtiklerini ifade edenBaşkan Zeydan Karalar, çok önemli bilim insanlarıyla çalıştıklarını, teoriği vepratiği birleştirdiklerini kaydetti.

TOPLANTIVE ÇALIŞTAYLAR VARSIL, GÜVENLİ, KEYİFLİ ADANA İÇİN SÜRECEK

İlktoplantının ardından odalar, medya, siyasiler ve kentin farklı kesimleri ileayrı ayrı bir araya gelerek Stratejik Plan için çalışmalargerçekleştireceklerini bildiren Başkan Zeydan Karalar, “Yarının Adana’sınıdüşünmemiz ve planlamamız gerek. Adana daha varsıl olsun, ekonomik olarak dahagüçlü olsun istiyoruz. Adana’mızın daha güvenli ve keyifli bir kent olması daamaçlarımız arasında. Elbette tüm bunlarla birlikte güçlü bir belediye arzuediyoruz. Aksi halde amaçlarımızı hayat geçirmemiz mümkün olmaz” dedi.

YOLHARİTASI BELİRLENİYOR

StratejikPlan’ın yasal bir zorunluluk olduğunu fakat belediyelerinin faaliyetlerininplanlanmasında çok işlevsel bir belgeye dönüşemediğini anlatan Başkan ZeydanKaralar şunları söyledi: “Bunun nedeni sürecin yeteri kadar bilinip,sahiplenilememesidir. Stratejik Planlarla düşünülen, ihtiyaç duyulan ve vaatedilen faaliyetlerin tutarlı bir şekilde önce belediye, sonra toplum tarafındankurgulanması gerçekleştirilemediği için sorun yaşanıyor. O yüzden tüm bunlarıplanlamayı ve kurgulamayı amaçlıyoruz. Bu amaca yönelik olarak öncelikliyapılması planlanan tüm faaliyetleri, 5 yıl sonrasının Adanasına dair bir yolharitasına dönüştürebilmekle işe başlıyoruz. Bu yolun en basit tabiriylevarsıl, güvenli ve keyifli bir Adana’ya çıkmasını hedefliyoruz. Böyle birAdana’ya erişmenin ancak işleyişi kurgusallaşmış, birimler arası koordinasyonugelişmiş, personel, mali ve bilgi yönetimi sistemleri geliştirilmiş biridareden geçmesi gerektiği bilinciyle, güçlü Adana’yı ek bir amaç olarakönümüzce koyuyoruz.”

VARSILADANA

Birbelediye başkanının, ülke genelindeki yaşanan kötü ekonomik koşullarla ilgilikayıtsız kalamayacağını ve her şeyi merkezi yönetimden bekleyemeyeceğinikaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Önümüzdeki 5 yılda ana gündem maddelerindenbiri hemşehrilerimizin insan onuruna yakışan bir şekilde temel ihtiyaçlarınıgiderme kaynaklarına sahip olduğu, maddi olanaklara daha rahat erişebilmelerinisağlayacak eğitim, bilgi ve erişim hizmetleri alabildiği bir Adana ve buhizmetleri daha etkin, verimli olarak sunabilen bir belediye işleyişi sözkonusu çalışmalarla mümkün olacak. Adana’nın 5 yıl sonra hem toplumsal hem deidari olarak yokluğu, yoksulluğu azalmış, varsıllaşmış bir kent halinegelmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

GÜVENLİKENT, AFETSAVAR KENT

Sonyıllarda sıkça yaşanılan afetlerde, doğaya insafsızca ve bilim dışıdavranılmasının etkisi olduğunu vurgulayan Başkan Zeydan Karalar şöyle devametti: “Sel, yangın, deprem gibi afetlerin ülkemizde sıkça yaşandığını, can vemal kaybının yoğunlaştığını görüyoruz. Adana’yı her türlü afete dirençli vehazırlıklı hale getirmek en önemli hedeflerimizden biri.”

YAŞAMAKSADECE HAYATTA KALMAK DEĞİL

Yaşamanınsadece hayatta kalmak olmadığının altını çizen Başkan Zeydan Karalar, “Adanagibi sosyal, kültürel yönden güçlü, olağanüstü doğal güzelliklere, çevreye vekültürel geçmişe, sosyal hayata sahip bir şehir, sadece yaşamayı mümkünkılmakla yetinemez. Sakinlerinin keyif aldığı, kendilerini geliştirebildiği, bilgive becerilerini artırabildiği olanakları sunmak da belediyemizin hedefleriarasında yer almaktadır” dedi.

TÜMBUNLAR İÇİN DAHA GÜÇLÜ BELEDİYE

Amaçlaraulaşabilmek için daha güçlü bir belediye hedeflediklerini bildiren BaşkanZeydan Karalar, “Tüm bunları gerçekleştirebilmek için de daha güçlü birbelediye hedefliyoruz. Hayalini kurduğumuz Adana’yı var etmek içinbelediyemizin kurumsal olanaklarını daha etkin ve verimli kullanmaya, mevcutkapasitesini artıracak düzenlemeleri yapmaya ihtiyaç duyduğumuz da bir gerçek.Stratejik Planımızın son bölümü; önümüzdeki dönemde idari yapı ve işleyiştegerçekleştirme gereğini tespit ettiğimiz düzenlemeleri kapsayacak, Adana’yı hakettiği taşımak için daha güçlü bir belediyeye sahip olmayı sağlayacak” dedi.

 

BaşkanZeydan Karalar konuşmasının son bölümünde, varsıl, güvenli ve keyifli Adanaiçin neler yapacaklarını madde madde ve ayrıntılarıyla anlattı.

Dahasonra ilk toplantının çalıştay bölümüne geçildi.

 

ADANABÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BU DÖNEMDE HAYATA GEÇİRMEYİ PLANDIĞI HİZMETLER

-YeniNesil Otogar

-TramvayHattı ve Nostaljik Tramvay

-2.Etap Metro Hattı

-8Yeni Farklı Seviyeli Kavşak-Altgeçitler…

-4Yeni Bulvar

-YeniKöprüler

-AdanaSpor Kampüsü

-ÇukurovaSpor Kampüsü

-SarıçamOlimpik Yüzme Havuzu

-Kültürve Sanat Merkezi

-Beyazevlerve Kurttepe Kent Kütüphaneleri

-DepremEylem Planı

-AfetKoordinasyon Merkezi

-DepremeDayanıklı Sosyal Konutlar

-4Yeni Park

-EngelsizVadi Rekreasyon Alanı

-SemtMerkezleri

-YaşlıYaşam ve Bakım Merkezi

-ToplamKreş Sayısı 20’ye çıkacak

-YeniNikah Salonları

-ÖğrenciYurdu

-BağımlılıklaMücadele ve Rehabilitasyon Merkezi

-Yedigözeİçme Suyu Projesi

-6Yeni Atık Su Arıtma Tesisi

-TarihiYapıların Restorasyonu ile 4 Yeni Müze

-PuduHepa Kültür Yolu Haritalandırma ve İşaretleme Çalışması

-Karataşve Yumurtalık Sahil Projeleri

-TarımEnstitüsü

-ModernMezhaba

-GeriDönüşümcüler ve Nakliyatçılar Sitesi

ecc6yjpgex2opjld1tbslkv0.jpg

afyknlz9sg7etjciwxbmdIck.jpg

bpcatd3paryfxzg8nkwbqooh.jpg

4Iqzdov6lib8s0pojpq7vt9w.jpg

vqgxyhwkgnpojacdmmtb5nek.jpg

byswzt2zivy9dutqd7haobpk.jpg

Iolmyntvmkh2x810fasuowqf.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.