BAYRAM HAZIRLIKLARI HIZ KESMİYOR

BAYRAM HAZIRLIKLARI HIZ KESMİYOR

12 Haziran 2024

Küçükçekmece Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların hijyenik, güvenli ve huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm birimleriyle hazırlıklarını sürdürüyor.

İlçe genelinde bayram temizliği günler öncesinden başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda normal periyoda ek olarak temizlik ve yıkama çalışmalarını hızlandırdı. Çöp konteynerleri yıkanarak, ihtiyaç olan noktalarda boyama çalışması da yapılıyor. İlçedeki ibadethaneler ve mezarlıkların çevresinde de temizlik çalışmaları devam ediyor. Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, ilçedeki cami ve cemevlerinde hummalı bir temizlik ve hijyen çalışması gerçekleştirilerek, ibadet ve bayramlaşmaya hazır hale getiriliyor.

Zabıtadan pastane,fırın ve kurban kesim yerlerine denetim

Bayram öncesi rutin denetimlerini hızlandıran Zabıta Müdürlüğü ekipleri, pastane, fırın ve imalathanelerde denetimlerine devam ediyor. Özellikle tatlı, kuruyemiş ve şekerleme satışı yapan iş yerlerinde hijyen, reyon-kasa fiyat etiketi ve ürün son kullanma tarihi konularında kontrol gerçekleştiren ekipler, ilçe genelinde denetimlerini sürdürecek. Bayram boyunca, Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından belirlenen özel kesim yerleri dışında kurban kesimi yapılmasına da izin verilmeyecek. Kurban kesim yerleri zabıta ekipleri tarafından denetlenecek.

Atık toplama, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları bayram boyunca sürecek

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için 7/24 mesai yaparak, kurban kesim yerlerinde atık toplama çalışmalarını aralıksız sürdürecek.  Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ise tüm kurban kesim noktalarında, kurban kesimlerinin hemen ardından ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarına bayram süresince devam edecek.

65 yaş üstü vatandaşlara evde bakım hizmeti

Küçükçekmece’de ikamet eden 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi vatandaşlar da Sosyal Yardım Müdürlüğü’nün evde bakım hizmetiyle bayrama hazırlanıyor. Hizmet kapsamında; yaşlı ve bakıma ihtiyacı olan, özel gereksinimleri dolayısıyla gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen ilçe sakinlerine de kişisel bakım ve kuaförlüğün yanı sıra ev temizliği, küçük onarım, tamirat, tadilat desteği veriliyor.

Kabir ziyaretleri için ulaşım desteği

Küçükçekmece Belediyesi, mezarlık ziyareti yapacak vatandaşlara ücretsiz ulaşım hizmeti sağlayacak. Arife günü, ilçedeki mezarlıklara düzenlenecek ring seferleri ile ilgili ayrıntılı bilgi Küçükçekmece Belediyesi sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. Vatandaşlar Kurban Bayramı süresince Küçükçekmece Belediyesi’ni 444 4 360 numaralı telefondan arayarak, her türlü talep, istek ve şikâyetlerini iletebilir. 

rzezt6lpusapd1ynbljohvyu.jpg

eo29wrhhpvxdzci8kw1vgz65.jpg

axk64ux7Ijqjbrneznddrccm.jpg

apvny476u9tlorfqiagulytg.jpg

xifIozgw6bm3efr480ayjkcd.jpg

uohnmhdwezts1abuq6gdbrlx.jpg

eavufqahsybf90zIlhwtt63o.jpg

pfdlfmgucs4wqk6mvwog9res.jpg

ufsyjts4jab7v6xd81byrk5v.jpg

uofyomwbjv3jhndltdh6qa48.jpg

1hljwk2Irxtnpm3afkqmzeny.jpg

2Iegs6ypbzj08ec9grsj37fa.jpg

agenoju3qwr0nlzmtqsrzc4p.jpg

qozgbxdtkpzmvkalyupnbed3.jpg

ko7cnxqyclmna8sderrfpwbj.jpg

lkI0qs2ocbt5u7mnd3fcyqhe.jpg

mptvs6kmypxllr2wzrcu4g1f.jpg

otsuaIjpdtuh5vxovpmx8w0e.jpg

dqnbq8dkr2zvlcsoukyngwau.jpg

hlukt2sbacfmmvnpzw59gcif.jpg

q32nIwhuuo1btif7jgmrl9je.jpg

0fy1Iafq4lhzctoky2xhszv9.jpg

lxen54uelhf7gobkbr8dt1ua.jpg

sq1pfzktgdwteexhlyvsz4r9.jpg

3cowzmd5jkqfi0k9cpshwr1l.jpg

lplc3oasaxjy7wvjfkbvyck5.jpg

nrd8eu5mlfqpz3yzhlgwvokr.jpg

Ixyvqrsdtezoabfif6mlhswc.jpg

iowfbennxasb6h2xrjeuatou.jpg

neazcdg7ihbsdp6owzlyov95.jpg

eit1alzfon0esbpIwgy6xsmb.jpg

benewdpugqx2rrikvst0y4a6.jpg

q7axw1d50gdqeIszocuffpbh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.