Begüm Atman Karataş Koşusu'nun galibi Mon Coeur oldu

Begüm Atman Karataş Koşusu'nun galibi Mon Coeur oldu

3 yaşlı dişi safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği yarış 2000 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

2024 yılı Begüm Atman Karataş Koşusu'nda, Bilge Heper'in sahibi olduğu Mon Coeur (Bodemeister - Ateş / Fath) jokeyi Ahmet Çelik ile galibiyete uzandı. A. Cavat Heper yetiştirmesi, Ömer Alaçam'ın antrene ettiği doru dişi tay sergilediği performansla üst üste 2. toplamda ise 7. galibiyetini kaydetmiş oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışta Makul ikincilik elde ederken, Het Schip üçüncü, Real Trouble dördüncü, Perfect Iron da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Mon Coeur için bitiriş derecesi 2.06.98 olurken, farklar 1,5 Boy - Burun - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibesi Bilge Heper'e ödülünü merhumenin oğlu Özdemir Karataş takdim etti.

Merhumenin kızı Azra Özge Karataş ise kazanan safkanın antrenörü Ömer Alaçam'a plaket takdiminde bulundu.

Merhumenin kuzeni Ela Zembilci kazanan safkanın jokeyi Ahmet Çelik'e plaket verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selman Taşbek, Alim Melih Kura ve Halid Milli ile Asli Üyemiz Esra Atman ve davetliler de katıldı.

 

Begüm Atman Karataş

1966 yılında İstanbul'da doğan Begüm Atman Karataş, 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1992 - 1999 yılları arasında çeşitli bankalarda üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Türkiye Jokey Kulübü'nün kuruluşuna ve Türk atçılığının gelişmesine önemli katkıları bulunan Atman Ailesi'nin 3. kuşak temsilcisi olan Begüm Atman Karataş, babası Özdemir Atman'ın asistanlığını yaptı. At idmanı ve yarış atı yetiştiriciliği konularında tecrübelerini arttırarak, babasının vefatından sonra eküri bayrağını devraldı. 2003 yılında camianın başarılı jokeylerinden Halis Karataş ile evlendi. 2013 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. 2014 yılında aramızdan ayrılan Begüm Atman Karataş'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ejag8gibwqvns3mf0xlhor1w.jpg

b1ds4c03jdolrlfu95qjpIgk.jpg

cetv0Igppshlf1ddylzwb4yu.jpg

bezqsykanvqpch73xluw1fgx.jpg

nczh2pI4wgrulva1ewto7vem.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.