Belediye Başkanı Amatör Spor Kulübü Başkanlarını Unutmadı…

Belediye Başkanı Amatör Spor Kulübü Başkanlarını Unutmadı…

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Amatör SporKulüpleri Haftası nedeniyle ilçede bulunan Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ilebir araya geldi. Buluşmada belediyeye ait başka kurumlara devredilen 2 adetstadın geri alınması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Özer,Esenyurt’u sporun başkenti yapma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ilçedeçalışmalarını sürdüren Amatör Spor Kulüpleri Başkanları ile kahvaltıprogramında buluştu. Başkan Özer programda yaptığı konuşmada iki stadınkullanım hakkının Esenyurt halkının iradesine rağmen başka kurumlaradevredildiğine dikkat çekti. "İki stadımızdan biri Spor Bakanlığı’na,diğeri ise İstanbul Spor’a verilmiş. Bu alanlar, Esenyurt halkının iradesinerağmen başkalarına devredilmiş. Bunu doğru bulmuyorum. Belediye, halkınbelediyesidir; kimsenin kişisel malı değildir. Bu tesisler, bu alanlarhalkındır. Belediye başkanı da halkın parasıyla halka hizmet etmekleyükümlüdür. Bu yüzden bu alanları geri almak için elimizden geleniyapacağız," dedi.

Ziyaretçi başkanlar ise bu anlamlı günde kendileriniunutmayan Başkan Özer’e teşekkür etti. Başkan Özer, kahvaltı programı boyuncaspor kulübü başkanlarının talep ve önerilerini dinleyerek, sporun ve sporcununher zaman yanında olacaklarını vurguladı.

“Halkın Spor YapacağıAlanlar Yaratacağız”

Halkın spor yapabilmesi için alanlar yaratmak gerektiğininaltını çizen Başkan Özer şöyle konuştu; “Spor dendiğinde aklıma üç temelkategori geliyor. İlk olarak, bir belediye için en önemli öncelik halkınınsağlıklı olmasıdır. Bu yüzden halkın spor yapabileceği alanlar yaratmakgerekiyor. Yürüyüş yolları, bisiklet yolları, sabah sporu için alanlar gibi.Öncelikli hedefimiz toplum olmalı. Toplum sağlıklı değilse, içinden çıkansporcular da sağlıklı olmaz. Yani sadece birkaç sporcu sağlıklı olup gerikalanı sağlıksız olduğunda ne anlamı kalır? O yüzden geniş bir şekilde halkınspor yapacağı alanları yaratmak esas amacımızdır. İkinci olarak, amatörsporların desteklenmesi geliyor. Amatör sporlar, halkla profesyonel sporculararasındaki geçiş sürecidir. Aynı zamanda sporun önemini gelecek nesillereaktarmak için bir motivasyon kaynağıdır. Profesyonel spora geçiş sürecindeamatör sporların desteklenmesi hem halk sporuna bir katkıdır hem de profesyonelsporun kaynağını kurutmamak için gereklidir. Belediyemiz, bu konuda da birmodel ortaya koydu. Göreve geldiğimizde, “Esenyurt’u kültürün, sanatın vesporun başkenti yapacağız” dedik. Bu çerçevede sporu ve sporcuyu sonuna kadar desteklemeyedevam edeceğiz.”

 “Belediye Halkın Belediyesidir”

Sporculara yardımlarının hız kesmeden devam edeceğini ifadeeden Başkan Özer konuşmasına şöyle devam etti; “Şu an 49 amatör spor kulübümüzvar. Futboldan basketbola, karate’den taekwondo’ya, jimnastikten tenise kadar15 farklı branşta hizmet veriyorlar. Bu önemli bir kaynak. Bu 49 kulübün 39’unahem nakdi hem de ayni yardımlar yapıyoruz. Kalan 10 kulübe de ayni yardımlarsağlıyoruz, otobüs, saha malzemeleri gibi. Nakdi yardımlarla ilgili eksiklerişimdi öğrendim, Kasım ayı itibariyle bu yardımları da yapacağız. Ayrıca spormalzemesi desteğinin ihalesini de Kasım ayında gerçekleştireceğiz. Burada birbaşka konu da bazı spor alanlarımızın bizden alınmış olmasıdır. İki stadımız,biri spor bakanlığına, diğeri ise İstanbul Spor’a verilmiş. Bu alanlar,Esenyurt halkının iradesine rağmen başkalarına devredilmiş. Bunu doğrubulmuyorum. Belediye, halkın belediyesidir; kimsenin kişisel malı değildir. Butesisler, bu alanlar halkındır. Belediye başkanı da halkın parasıyla halkahizmet etmekle yükümlüdür. Bu yüzden bu alanları geri almak için elimizdengeleni yapacağız.”

“Esenyurt SporunBaşkenti Olacak”

Spor etkinliklerinde ayni ve nakti yardımların devamedeceğini belirten Başkan Prof. Özer konuşmasını şu ifadelerle noktaladı:“Belediye olarak 14 spor tesisimiz, 3 ayrı noktada 29 branşta uzman 110 sporeğitmenimiz ile 23 bin vatandaşımıza ücretsiz spor eğitimi veriyoruz. Sporokullarından faydalanan çocuklarımıza ve gençlerimize forma, eşofman, sporayakkabısı ve çanta ücretsiz olarak temin ediyoruz. Esenyurt’u kültür, sanat vesporun başkenti yapmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Üç ayda üçbüyük festival gerçekleştirdik ve iki tane daha planlıyoruz. Sporetkinliklerimizde de ayni ve nakdi desteklerimiz devam edecek. Spor, kültür vesanat bir bütün olarak yürütülmeli. Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunurdiyoruz. Ama sağlam kafa, yalnızca yemekle değil; bilgi, kültür ve sanatla dabeslenir. Bu yüzden sporu teşvik ederken, kültür ve sanata da aynı önemi vermekzorundayız.”


mtxgfqeu7yIedwflvtlagbjy.jpg

gh8ipt3rjIgqvjc1dutbepa7.jpg

hbp9nsvu8ym7kmfnv2l36buq.jpg

bwt9hicoeocbhae7Izwt8qkz.jpg

zpklcxb5fv96ncztorg1hgme.jpg

nhzrky2ugwqdI1sacfjz4cg3.jpg

cmlgqx2pd7er61hou0fIaycr.jpg

lvsp9ah0xebzqyg7x4i2nuwk.jpg

qb9gradvhgoi4d71typksetw.jpg

e9ukp5bwn0q3udaytzcjk2vr.jpg

pIjk6lwptsxaum4lygubz8f7.jpg

gIaphzbdsnqov4o6mcx5bqyr.jpg

dq1v3vk2r5cstyakepq7Inhf.jpg

xh1apxmkeytdyfgvjjroqa6b.jpg

ygjn6z1wpsrcbupqmh3vytI2.jpg

vsptpeao7uugfjry3zizs0bc.jpg

ul8wjcwbxcvvtonddo5fj64a.jpg

rdxkqhmwjao8s3vyebmc2fnr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.