Belediyeden Minik Muhammet’e Büyük Destek

Belediyeden Minik Muhammet’e Büyük Destek

Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan özelçocukları bireysel eğitim programıyla hayata hazırlıyor. Yıl boyunca ücretsizolarak verilen eğitimlerde her çocuğun gelişim seviyesine uygun programlarhazırlanarak gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

 

 

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi ilçede yaşayanözel çocukları bireysel eğitim programı ile hayata kazandırıyor. Bu kapsamdaBelediye, dikkat ve dürtü kontrolü gibi sorunlar yaşayan Muhammet GüneyDurmaz’a destek oldu. DEHB tanısı konulan 6yaşındaki Muhammet, uzman hocaların özverili dersleri ve oyun terapi seanslarısayesinde ilerleme kaydederek büyük oranda iyileşti. Çocuklarının gösterdiğiilerleme nedeniyle çok mutlu olduklarını ifade eden Muhammet’in anne ve babası kendilerineverilen destekler nedeniyle Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’eteşekkürlerini iletti. Merkezde eğitim veren uzman klinik psikologlar iseeğitimlerin devam edeceğini belirterek özel bireylerin yanında olmaya devamedeceklerinin altını çizdi.

 

 

“Özel ÇocuklarımızınYanındayız”

 

Esenyurt Belediyesi Özel Eğitim Merkezi’nde uzman klinik psikologolarak görev yapan Aydan Zilek Özden, özel çocukların her zaman yanındaolacaklarının altını çizerek; “DEHB tanılı çocuklarımızdan Muhammet GüneyDurmaz ile oyun terapisi seansları yapıyoruz. Kurumumuza geldiğinde dikkat,konsantrasyon, dürtü kontrolü, hareketlilik gibi konularda yoğun problemleryaşıyordu. Muhammet’e uygun olarak planladığımız programda dikkati geliştiren,dürtü kontrol mekanizmasını güçlendiren, gerginliği azaltmaya yönelik oyunlaroynadık. Uyguladığımız program sayesinde belirtilerin gözle görülür dereceazaldığını gözlemledik. Etkinliklerde, oyunlarda geçirdiği zamanın arttığını,kendini ifade etme yöntemleri bulduğunu, dürtüselliğinde ve hareketliliğindeazalma olduğunu gözlemledik. Esenyurt Belediyesi olarak özel çocuklarımızınyanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

k72xr0ctg3oljroyn9db4vqa.jpg

vwdz4jbpexe9v0kpmyxhI6u7.jpg

igodwhywozpua2b6vbd8rnlr.jpg

g4p1nxhfdbkmjxo5cerqqdvi.jpg

1ryImtvzy8evc29alrjh0ahl.jpg

zu8j5jmfl6idonykqoyhl0g9.jpg

o5datfq812hn6whibg0Izklq.jpg

ycx9teg3u7kvhbn8umri5pdz.jpg

4uxjbrwce2tx9q5d7ipkubam.jpg

nmbfv80ha9bxoa4yodjzfspn.jpg

yn13fp5kz92hkavlg8ar6xm7.jpg

zifsgk13bme8hujg5nIwcbvn.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.