BİNGÖLLÜ LİSE ÖĞRENCİSİ: “ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM. BİR TEST KİTABI ALAMAYACAK DURUMDAYIM. SENEYE SINAVA HAZIRLANMAM LAZIM"

BİNGÖLLÜ LİSE ÖĞRENCİSİ: “ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM. BİR TEST KİTABI ALAMAYACAK DURUMDAYIM. SENEYE SINAVA HAZIRLANMAM LAZIM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl’de esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir lise öğrencisi, Akşener’e, “Asgari ücretle çalışıyorum....

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bingöl’de esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir lise öğrencisi, Akşener’e, “Asgari ücretle çalışıyorum. Ben, babama yardımcı olmak için elma topluyorum. Gerçekten ben, bir test kitabı alamayacak durumdayım. Ben, 11. sınıftayım, seneye sınava hazırlanmam lazım” dedi.

Meral Akşener, bugün Bingöl merkezde esnafı ziyaret edip işlerinin nasıl olduğunu sordu. Bir dönerci, Akşener’e şöyle dert yandı:

“Günlük zam geliyor. Bugün aldığımız ürün, yarın aynı fiyat olmuyor. Yani kazancımız yarı yarıya eriyor. Gün gün eriyor. Mücadele ediyoruz, ayakta durmaya çalışıyoruz. Nereye kadar bilmiyoruz. İnşallah düzelir. Vallahi kişi var, dürüm bile yiyemiyor. Kişi var, dürüm yiyor. Nakdi yok kartla ödüyor, suyu bile kartla ödüyor. Yani insanlar o duruma düşmüş. Alım gücü yok vallahi.”

“TYT’YE Mİ ÇALIŞAYIM, GELECEĞİMİ Mİ DÜŞÜNEYİM BİLMİYORUM”

Akşener’in esnaf ziyareti esnasında yolda karşılaştığı bir lise öğrencisi ise yaşadığı sorunları şöyle anlattı:

“Asgari ücretle çalışıyorum. Ben, babama yardımcı olmak için elma topluyorum. Gerçekten ben, bir test kitabı alamayacak durumdayım. 80 lira test kitabı olur mu Meral Hanım, yani vallahi alamıyoruz. Ben 11. sınıftayım, seneye sınava hazırlanmam lazım. Ben şu an TYT’ye mi çalışayım, Geleceğimi mi düşüneyim bilmiyorum. Karar veremiyorum.”

“STOPAJ YÜZDE 10’A DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ ŞİMDİ TEKRAR YÜKSELTİLDİ”

Ziyaret ettiği bir dükkanda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, bir gazetecinin “Esnafın durumu tatlı mı, acı mı” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Esnafın durumu acılıktan ekşiliğe doğru geçiyor. Tatlı diyemeyiz. Şimdi, sektöre göre değişiyor. Fakat bizim insanımızın doğal bir refleksi var. Mesela ‘Nasılsınız’ dediğimizde, hepimiz ‘Allah’a şükür’ deriz. Bir kere onu söylüyor esnafımız. Ama ondan sonrasında çok önemli taleplerde ve tavsiyelerde bulunuyor. O önemli tavsiye ve talepleri dile getirdiğiniz zaman, o zaman bazı zorlukların olduğunu… Mesela şu stopaj, onlar söyleye söyleye yüzde 10’a indirilmişti, şimdi tekrar yükseltildi. Zorluk var. Elektrik paralarında zorluk var. Çalıştırdıkları insanlara asgari ücretten iş veriyorlar. Asgari ücretten vergi alınmamasına dair zorluk var. Bu üreticinin mamulü pahalılaşarak geliyor, zam yapmak zorundalar. Yani herkes birbirine bağlı, müşterinin alım gücü düşük. Şikayetleri var.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.