İSTANBUL'DA 102 BİSİKLETÇİ, 19 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN 21 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİ

İSTANBUL'DA 102 BİSİKLETÇİ, 19 MAYIS KUTLAMALARI İÇİN 21 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİ

Ulu Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 102'inci yıl dönümü anısına İstanbul'da 102 bisikletçi, 21 kilometre pedal çevirdi. İstanbul Valisi Ali...

Ulu Önder Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 102'inci yıl dönümü anısına İstanbul'da 102 bisikletçi, 21 kilometre pedal çevirdi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın komutuyla Ayasofya Meydanı'ndan hareket eden bisikletçiler, Türk bayraklarıyla birlikte attıklarışehir turunu BJK İnönü Spor Kompleksi Vodafone Park'ın önünde noktaladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunumu töreninin ardından Tarihi Yarımada'daki Ayasofya Meydanı'na geçti. Yerlikaya, burada, Atatürk'ün Samsun'a çıkmasının 102'inci yıl dönümü dolayısıyla 21 kilometrelik bir şehir turu atacak olan 102 bisiklet sporcusu ile bir araya gelerek bir süre onlarla sohbet etti. Vali Ali Yerlikaya, Galatasaray Spor Kulübü’nün genç yeteneklerinden Ecrin Mart’ın basketbol toplarıyla yaptığı gösterinin ardından turu başlatan kornayıçaldı. Üzerlerinde Türk bayraklı tişörtler bulunan bisikletçilerin şehir turu başlarken bu arada kırmızı renkli balonlar da havaya uçuruldu.

"21 KİLOMETRELİK YARIŞIN STARTINI VERDİK"

Vali Yerlikaya burada gazetecilere yaptığı açıklamada, öncelikle şehir turu için start verdiği bisikletçilerin bayramını kutladı. “Bugün çok özel bir gün, bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 102'inci seneyi devriyesi" diyen Yerlikaya, "Sabahleyin Taksim’de Gençlik ve Spor Grubumuz, gençlerimiz çelenk programını icra ettiler ve bugünden başlayarak bu hafta boyunca valiliğimizin etkinleri yapılacak, tabii pandemi koşullarında. Öncelikle şunu söylemek istiyorum, İstanbul’da bisikletle uğraşan bisiklet sporunu yapan gençlerimizin 20 km’lik yarışının startını verdik. Onları katılımlarından dolayı tebrik ediyorum. Tekrar onların bayramlarını tebrik ediyorum” dedi.

YERLİKAYA VATANDAŞLARA VE TURİSTLERE MISIR DAĞITTI

Vali Yerlikaya, bisikletçi grupların Beşiktaş’a doğru hareket etmeleri ve yaptığı yasın açıklamasının ardından Ayasofya Meydanı’ndaki bir mısırcının yanına gitti. Yerlikaya, tezgahın başına geçerek bir süre vatandaşlara ve turistlere mısır ikram etti.

Bu arada, Ayasofya Meydanı'ndan hareket eden 102 bisikletçinin şehir turu BJK İnönü Spor Kompleksi Vodafone Park'ın önünde noktaladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.