Burhanettin Bulut: “Türkiye’de Büyüyen İki Şey Var, Yoksulluk ve Zenginlerin Serveti”

Burhanettin Bulut: “Türkiye’de Büyüyen İki Şey Var, Yoksulluk ve Zenginlerin Serveti”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Türkiye istatistik Kurumu’nun (TÜİK), Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüdüğüne yönelik açıklamasını değerlendirdi. Marketlerde taze sebzenin yanına bile yaklaşamayan vatandaşın, olgun sebze adı altında çürük sebze alabildiğine dikkat çeken Bulut, “Türkiye’de büyüyen iki şey var, yoksulluk ve zenginlerin serveti” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, TÜİK'in ekonomi büyüme rakamlarını değerlendirdi. TÜİK’e göre Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüdüğünü kaydeden Bulut, büyüyenin Türkiye ekonomisi değil zenginlerin serveti olduğunu belirtti. Ekonomik büyümenin vatandaşa yansımadığın söyleyen Bulut, gelir giderine yetmeyen vatandaşın borç harç içerisinde yaşamını idame etmek zorunda bırakıldığını ifade etti.

GELİR DAĞILIMI REKOR DÜZEYDE BOZULDU

Gelir dağılımının rekor düzeyde bozulduğu Türkiye’de, tek adam rejiminin yoksulu vurduğunu, zengine çalıştığını kaydeden Bulut, 2014 yılında yüzde 45,9 olan en zengin yüzde 20’lik kesimin gelir pastasından aldığı payın 2023 yılında yüzde 49,8’e kadar çıktığını bildirdi. En zengin yüzde 20’lik kesimin gelirden aldığı payın 4 puana yakın arttığını belirten Bulut, neredeyse milli gelirin yarısının ülke nüfusunun beşte biri tarafından bölüşüldüğünü kaydetti

EMEKLİ DİŞİNİ NASIL SIKSIN?

Bulut, “Zengini daha da zengin eden, yoksulun gırtlağına çöken Erdoğan, 10 bin TL maaşa talim eden emekliye ‘dişinizi sıkın’ diyor. Sefalete mahkûm ettikleri emeklinin hakkını zengine veriyor. Şubat ayında açlık sınırı 16 bin 257 liraya yükseldi, yoksulluk sınırı ise 53 bin liraya yaklaştı. Emeklinin çektiği sıkıntıyı biliyorsanız, adaletsizlik olduğunu söylüyorsanız, ‘10 bin lira yeterli değil’ diyorsanız seyyanen zammı da yapacaksınız” dedi.

İKTİDAR EMEKLİYİ, DAR GELİRLİYİ YOK SAYIYOR

Rakamlarla saklanamayan, iktidarın pembe tablolarına sığmayan bir yoksulluğun yaşandığını belirten Bulut, TÜİK rakamlarında bile 2023 yılında ülkedeki yoksul sayısı 18,2 milyonu geçtiğini kaydetti. Vergi yükünün, dolaylı vergilerle dar ve sabit gelirlilerin üzerine yıkılırken, teşvik ve istisna gibi yollarla zengin kesimin vergi yükünün düşürüldüğünü kaydeden Bulut, “İktidar, emekliyi, dar gelirliyi adeta yok sayıyor” dedi.

FİYATLAR ATEŞ PAHASI

Marketlerde taze sebzenin yanına bile yaklaşamayan vatandaşın, olgun sebze adı altında çürük sebze alabildiğine dikkat çeken Bulut, “Çarşıda pazarda fiyatlar ateş pahası. Vatandaş yüksek enflasyonist ortamda geçinemediği için çöpten sebze-meyve topluyor. Semt pazarlarında gündüz gözüyle alışveriş yapan tek tük vatandaş kaldı. Herkes fiyatlar düşsün diye akşam pazarını bekliyor. Türkiye’de büyüyen iki şey var, yoksulluk ve zenginlerin serveti” ifadelerini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.