Büyükşehir’den 140 Kız Çocuğuna Farkındalık Eğitimi Verildi

Büyükşehir’den 140 Kız Çocuğuna Farkındalık Eğitimi Verildi

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Dünya KızÇocukları Günü'ne dikkat çekmek ve kız çocuklarının güçlenmesi konularındafarkındalığı arttırmak için kız çocuklarına eğitim verdi.

 

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlıÇocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nce 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında140 kız çocuğa eğitim verildi.  Eğitim, 13ve 14 yaş aralığında yer alan çocuklara, iki ayrı oturum şeklinde gerçekleştirildi.Eğitimlerde meslek elemanları kız çocuklarına rehberlik yaptı.

İlkoturumda, hemşire, rehberlik ve psikolojik danışmandan oluşan meslek elemanları,70 kişilik 13 yaş grubu kız çocuklarına, ergenlik dönemi ve regl konusundainteraktif eğitim verdi. Eğitim sırasında, genç kızların bu dönemi daha iyianlamaları ve kendilerini bu süreçte daha rahat hissetmeleri için bilgilendirmeyapıldı.

 

İkincioturumda ise klinik psikolog ve sosyal çalışmacı tarafından, 70 kişilik 14 yaşgrubuna çocuk hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularında farkındalıkkazandıran bir eğitim sunuldu. Bu oturumda da gençlere toplumsal cinsiyetrolleri, haklar ve sorumluluklar konusunda kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Heriki oturumun sonunda, katılımcı çocuklara eğitimin konularını destekleyenbilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Bu çalışmalar, genç kızların kendilerinigüçlendirmelerine katkıda bulunarak hem fiziksel hem de toplumsal gelişimlerinidestekleme amacı ile gerçekleştirildi.

Eğitimde,“Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıolarak; hiçbir kız çocuğunun yaşam hakkının elinden alınmadığı, eşit hak vefırsatlara sahip olduğu yarınları kurana kadar çalışacağız” mesajı verildi.

 

wkun3jgt6kvvIsjyonthl21z.jpg

8tacknx2qjeor1gtle75pmIs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.