Büyükşehir’den İki Gün Boyunca Çevre Farkındalık Etkinlikleri…

Büyükşehir’den İki Gün Boyunca Çevre Farkındalık Etkinlikleri…

AdanaBüyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle; sürdürülebilirkalkınma ilkesini benimseyerek atık oluşumunun önüne geçilmesi ve atık azaltımıyaklaşımını hedefleyerek, Dünya Çevre Günü kapsamında, 5 ve 6 Hazirantarihlerinde; geleceğin mimarları olacak çocuklara ve halka çevre bilincikazandırmak amacıyla etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda Merkez Park GondolMaria Sergi Alanı’nda; okulların, sivil toplum kuruluşlarının, uzmaneğitimcilerin katılımı ile Sıfır Atık Bilgilendirme Eğitimleri, Atık Defileleri,Atık Sergileri, Tiyatro Gösterileri, Atıktan Geri Kazanım Origami Atölyeleri,Müzik ve Şiir Dinletileri gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gondol Marina ÇevreEtkinlik Alanı’nda çeşitli okullara mensup öğrenciler; atık defilesi, drama, tiyatro,deniz kirliliğiyle ilgili origami sergisi, geri dönüşüm atık materyal sergisi,her atık çöp değildir sergisi, resim, heykel ve görsel sanatlar sergileri,şiir, müzik dinletileri gerçekleştirdi.

Yine okulların katkı ve katılımları ile geri dönüşüm,geri kazanım, deniz kirliliği, atıklar, iklim değişikliği, gibi konulardafarkındalık çalışmaları yapıldı.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi NİYET Akademi’nin hazırladığımalzeme ve materyaller de sunuldu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile HizmetleriDaire Başkanlığı’nca; “Çöp Değil Çiçek Oldum” konulu atölyeler düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Gündüz Bakım Evleri’nin,“Atıktım Sanat Oldum” temalı atölyeleri etkinliklere renk kattı.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Haftasıetkinlikleri kapsamında; Prof. Dr. Fatma Çevik; “Ekosistem Hizmetleri Su Ayakİzi”, Prof. Dr. Hüseyin Çetin; “Atık mı? Zehir mi?”, Çevre Yüksek Mühendisi HakanGüney de; “Tüketim Alışkanlıkları ve Atıklar” konularında bilgilendirmeyaptılar.

 

Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları sergi ve atölyeçalışmaları gerçekleştirdi.

Ixbdxydvwzqucc0i26rm1ojr.jpg

pmasodvnkpldjacehhstjrwf.jpg

doj9mkr6qs2xjdok3y1baIhm.jpg

yja1qbzkpdvt34e6d8xpb0st.jpg

xsw01nm4vknzahm9tbjc5wod.jpg

wju4zuixdrty6jcrglhmzvIa.jpg

nifhvh4tgbk87cyj25lIw6uc.jpg

zox7hn1xdq6e9awIcaqjclfs.jpg

0wvz2h4cca5jxnmtpilmxuy1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.