Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Büyükşehir’den Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

 

Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Meme Kanseri FarkındalıkAyı dolayısıyla bir dizi farkındalık eğitimi düzenledi.

Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli, 1-31 Ekim MemeKanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı kapsamında, 19 Mayıs mahallesi Kadın YaşamMerkezi ile Atakent Kadın Danışma Merkezi ve Sucuzade Mahallesi’nde bulunan KadınAkademisi Kadın Danışma Merkez’inde farkındalık eğitimleri gerçekleştirdi.

Eğitimde, “Meme kanserinedir? Belirtileri nelerdir? Erken tanının ve Kendi Kendine Meme Muayenesinin (KKMM)önemi nedir? Ne zaman başlanmalıdır? Ne sıklıkla yapılmalıdır? Ultrason vemamografi nedir? Hangi aralıklarla çektirilmelidir?” konu başlıkları altındabilgilendirme yapıldı, meme kanseri ile mücadelede izlenecek yola dair bilgi aktarımındabulunuldu, farkındalık kazandırıldı. Eğitimin ardından meme kanserinisembolize eden pembe kurdeleler ve meme kanseri bilgilendirme broşürleridağıtıldı.

Aynı zamanda 18 Ekim2024 tarihinde Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen ve SeralÇelik’in moderatörlüğünde, Prof. Dr. Orhan Demircan ve Prof. Dr. Sinan Yavuz’unkonuşmacı olarak katıldığı “Meme Kanseri Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar”seminerinde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli tarafındankatılımcılara meme kanseri bilgilendirme broşürleri ve yine pembe kurdeleler verildi.

 

Meme Kanseri HakkındaDoğru Bilinen Yanlışlar seminerine, eşi Nuray Karalar ile birlikte katılanAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, erken teşhisin önemine vurguyaptı, her türlü hastalıkta riski azaltmak için düzenli kontrollere gidilmesigerektiğini kaydetti. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığıyla ilgilietkinlikler düzenlemeye devam edeceğini belirtti.

1y6lqdbgsr0rhwzvbkhs5zco.jpg

cdra5gy8kvx1tn64znixtz7c.jpg

hk4onzsr1dfc3q80oppabvi2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.