Büyükşehir’den Yüreğir’e Dev Altyapı Yatırımı

Büyükşehir’den Yüreğir’e Dev Altyapı Yatırımı

BaşkanZeydan Karalar, Dev ASKİ Projesinde Çalışmaları Denetledi

Yüreğir ilçesine bağlı Atakent, Yenidoğan,Levent, Güzelevler mahalleleri ve Mobilyacılar Sitesi’nin altyapısı güçlendirilerek;kuvvetli yağışın sel ve su baskınlarına yol açmaması için çalışmagerçekleştiriliyor.   

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyonİdaresi (ASKİ) çalışmalarını, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar’ın talimatları doğrultusunda, kentin sorunlarının azaltılması amacıylasürdürüyor.

Mevcut altyapıdan kaynaklanan sorunlara kalıcıçözümler getirmek için proje üreten ASKİ, bu kapsamda Yüreğir ilçesinde genişve kapsamlı yatırımlar gerçekleştiriyor.

Yenidoğan Mahallesi’nde sürdürülen çalışmalarıyerinde denetleyen ve ASKİ personelinden bilgi alan Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanı Zeydan Karalar, ‘’Ben burayı yağmur yağdığında oluşan seldenkurtaracağıma dair söz vermiştim. Tabii ki sadece burası değil; Levent’i,Atakent’i, Yenidoğan’ı, Güzelevler’i ve Mobilyacılar Sitesi’ni subaskınlarından kurtaracağız. Yeni hatlarımız tamamlandığı zaman, bölgedeşiddetli yağmur suyunun sele dönüşmesi sorunu iyice azalacak. Bu büyük vedevasa bir iş” dedi.

YENİ HATLAR İNŞA EDİLİYOR

80 milyon TL’lik yatırımla geniş bir bölgeyikapsayacak şekilde hayata geçirilen proje dahilinde 2000 mm çapında yağmur suyuboruları ve 400 mm çapında kanalizasyon boruları kullanılarak yeni hatlar inşaediliyor. Projenin amacı, bölgenin altyapısını güçlendirerek mevcut sorunlarıortadan kaldırmak. Çalışmalar sona erdiği zaman yağmur suyu kolaylıkla tahliyeedilecek ve şiddetli yağışlarda yaşanan su baskınları ortadan kalkacak. Aynızamanda daha verimli ve etkin şekilde işleyen yeni altyapı sayesinde günlükyaşamı olumsuz yönde etkileyen kötü koku gibi sorunlar da çözülecek veYüreğirlilere daha sağlıklı bir çevre sunulmuş olacak.  

ypc8Iw9q6gtc7lya1hfgmtld.jpg

sm06axnzui2gdoojrxb8eqvw.jpg

wovy0ceffI8li9myha3ctwma.jpg

zw8rnqgkb1s3xffmetj0ehko.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.