CAFERBEYLİLERİN KÖYLERİNE YAPILMAK İSTENEN ÇÖP TESİSİ TEPKİSİ SÜRÜYOR: "20 GÜN DE OLSA BEKLEYECEĞİZ"
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mera alanına yapılmak istenen katı atık tesisine Caferbey köylülerinin tepkileri sürüyor. Köylüler tesisin yapılacağı...
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından mera alanına yapılmak istenen katı atık tesisine Caferbey köylülerinin tepkileri sürüyor. Köylüler tesisin yapılacağı alana iş makinalarının girmesine izin vermedi. Bir kadın, “Biz herkese güveniyoruz, inanıyoruz. Ama hiç kimse sözünü tutmuyor. Ne belediye başkanı sözünü tutuyor ne jandarma. Biz kime güveneceğiz? 10 gün de bekleyeceğiz 20 günde olsa” dedi.
Manisa ve Salihli'nin MHP'li belediye başkanlarının seçim öncesi "buraya çöp tesisi yaptırmayacağım" sözlerine rağmen meralarına çöp transfer istasyonu yapılması için çalışmaların başlaması üzerine Caferbey köylüleri haftalar önce direnmeye başladı. Manisa'nın Salihli ilçesinde bağlı Caferbey Köyü'nde MHP'li Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından 900 dönümlük alana yapılması planlanan katı atık tesisine karşı çıkan köylüler, tesisin yapılacağı alanda bu sabah tekrar toplandı.
2018 yılında gündeme gelen ancak yapılmayan katı atık tesisi Proje yürütücüsü Manisa Büyükşehir bünyesindeki şirketlerden biri olan SİPİL A.Ş'ye ait. Köylüler, Salihli Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Zeki Kayda’ya da tepki göstererek kendilerine söz verdikleri halde katı atık tesisinin yapılmak istendiğini söyledi.
CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen’in ziyaret ettiği köylüler, kendilerine çöp istasyonu kurulmayacağına dair verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, mera alanı üzerine kurulmak istenen bu tesise karşı çıktıklarını ifade ettiler.
"ÇÖP TRANSFER TESİSİ İSTEMİYORUZ"
Köylüler, “Çöp transfer tesisi istemiyoruz” pankartı açarak meralarında tesis alanı istemediklerini söyledi. İş makinalarının köyün merasına girmesinin ardından, çevreciler ve köylüler durumu protesto etmek istedi, fakat jandarma ekipleri ile karşılaştılar.
"20 GÜN DE OLSA BURADA BEKLEYECEĞİZ"
Köy sakinlerinden bir kadın, “Bizim suçumuz ne? Biz herkese güveniyoruz, inanıyoruz. Ama hiç kimse sözünü tutmuyor. Ne belediye başkanı sözünü tutuyor ne jandarma. Biz kime güveneceğiz? 10 gün de bekleyeceğiz 20 günde olsa...” dedi.
İÇME SUYU DA ATIK TESİSİ ALANINDA YER ALIYOR
Bir başka köylü ise köyün içme suyunun karşılandığı su kuyusunun atık tesisinin içerisinde kaldığını söyledi.
Bir köylü ise köylerin mahalle statüsünde Büyükşehir Yasası'yla beraber Belediye bünyesine bağlandığını, köylülerin bu yasayla beraber sorunlarının başladığını dile getirdi.
Milletvekili Başevirgen, köye uzaklığı 500 metreden az olan, hayvanların otlatıldığı, üzümlerin serildiği ve içme ve sulama suyunun geçtiği yerde kurulmak istenen ve ÇED raporu olmayan tesisisin bölge halkını mağdur edeceğini belirterek durdurulmasını talep etti.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.