ÇANAKKALE ZAFERİ, MARMARİS'TE TÖRENLERLE KUTLANDI

ÇANAKKALE ZAFERİ, MARMARİS'TE TÖRENLERLE KUTLANDI

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü, Marmaris’te törenlerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü, Marmaris’te törenlerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Marmaris Atatürk Meydanı'nda anma töreni düzenlendi.

Sabah saat 09.30’da başlayan anma törenine, Marmaris Kaymakamı ErtuğŞevket Aksoy, Aksaz Askeri Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş, Cumhuriyet Başsavcıvekili Ethem Gündüz, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, mülki ve sivil erkan, kurmay başkanları, komutanlar, oda başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Kıbrıs Gazileri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, 1 dakikalık saygı duruşu ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayıİkmal Binbaşı Erkan Işık yaptı. Binbaşı Işık konuşmasında, “Çanakkale Destanı, Türk insanının yurt sevgisiyle kendisinden kat kat büyük ve güçlü düşmana karşı neler başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir” dedi. Anma programı, Armutalan Kültür Merkezi’ndeki şiir dinletileri ve gösterilerle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.