ÇANKAYA BELEDİYESİ'NE "SIFIR ATIK" BELGESİ

ÇANKAYA BELEDİYESİ'NE "SIFIR ATIK" BELGESİ

Çankaya Belediyesi, yeşili koruma, doğayı güçlendirme ve çevreye zarar verebilecek atıkların önlenmesine yönelik projeleri ile “Sıfır Atık Belgesi” almaya...

Çankaya Belediyesi, yeşili koruma, doğayı güçlendirme ve çevreye zarar verebilecek atıkların önlenmesine yönelik projeleri ile “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı. 

Çankaya Belediyesi, kendi hizmet binasında ve ilçe genelinde oluşturduğu altyapı, ikili toplama sistemi, mobil atık getirme merkezleri ve 1. sınıf atık getirme merkezi gibi çalışmaları ile “Sıfır Atık Belgesi” almaya hak kazandı.   

Sıfır Atık Belgesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, atık oluşumunun önlenmesinden başlayarak kaynağında ayrı biriktirilerek işlenmesi sürecine kadar devam eden sıfır atık yönetim sistemlerini kuran kurumlara veriliyor.

İkili toplama sistemi kapsamında ilçedeki cadde ve sokaklara geri kazanılabilir atıklar için mavi, diğer atıklar için gri konteynerler yerleştiren, cam ve tekstil kumbaraları koyan ve atık getirme merkezlerini faaliyete sokan Çankaya Belediyesi, kağıt, plastik, metal, cam, ahşap, tekstil, pil, elektronik, ilaç, bitkisel yağ gibi farklı türlerdeki atıkların geri kazanılabilmesini sağlıyor. 

Çankaya Belediyesi, hayata geçirdiği sıfır atık yönetim sistemleri ile hem çevre kirliliğini azaltıyor hem de daha yaşanılabilir bir ortamın oluşmasına olanak sağlıyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.