ÇANKAYA’DA GERİ DÖNÜŞÜM ATAĞI

ÇANKAYA’DA GERİ DÖNÜŞÜM ATAĞI

Çankaya Belediyesi, Sıfır Atık Projesi ile doğal kaynakların etkin kullanılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. "Dönücem Ben Sana" mesajıyla atıkları toplayarak geri dönüşüme...

Çankaya Belediyesi, Sıfır Atık Projesi ile doğal kaynakların etkin kullanılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. "Dönücem Ben Sana" mesajıyla atıkları toplayarak geri dönüşüme kazandırıyor. 

“Geri Dönüşüm Günü"nde de sürdürülebilir üretim ve tüketim anlayışına dikkati çeken Çankaya Belediyesi, ilçe genelinde uygulamaya başladığı Sıfır Atık Projesi ile de doğal kaynakların etkin kullanılmasına yönelik çabasını sürdürüyor. 

“Dönüşümün Farkındayız Artık Size Daha Yakınız” adlıçalışmasıyla Türkiye’de geri dönüşüme yönelik çalışmaları ilk başlatan belediye olmanın gururunu yaşayan Çankaya Belediyesi, yeni oluşturulan atık toplama sistemi ile etkin bir toplama sistemini hayata geçirdi.  

Geri dönüşümün hem çevreye hem de ekonomiye katkılarınıönemseyen ve bu yönde çalışmalarını sürdüren Belediye, sıfır atık yönetim sistemi kapsamında ilçeye yerleştirilen 9 adet mobil atık getirme merkezi ve 1. sınıf atık getirme merkezi ile kağıt, cam, plastik, metal, pil, elektrikli ve elektronik eşyaların kaynağında ayrıştırılarak toplanmasını sağlıyor. 

"GERİ DÖNÜŞÜM HER VATANDAŞIN SORUMLULUĞUNDADIR" 

Geri dönüşüm konusunda yerel yönetimlere çok büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Biz Çankaya Belediyesi olarak geri dönüşümü Türkiye’de ilk başlatan yerel yönetim olarak diğer belediyelere öncü olduk. Umarım her yurttaş geri dönüşümün önemini fark eder. Bu herkesi ilgilendiren ve herkesin sorumluluğunun olduğu bir kavramdır” diye konuştu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.