ÇEVRECİ 34 STK TUNCELİ’YE GİDİYOR

ÇEVRECİ 34 STK TUNCELİ’YE GİDİYOR

Çevreci 34 sivil toplum kuruluşu (STK), çıkan orman yangınları nedeniyle Tunceli’ye gideceğini açıkladı. Bugün Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önünde toplanacak...

HÜSNİYE KARAKOYUN

Çevreci 34 sivil toplum kuruluşu, çıkan orman yangınları nedeniyle Tunceli’ye gideceğini açıkladı. Bugün Osmanbey ve Kadıköy'de toplanacak olan çevreciler, daha sonra Tunceli’ye hareket edecek.

Tunceli’deki Seyit Rıza Meydanı’nda yarın (15 Eylül Çarşamba) saat 14:00’te basın açıklaması yapacaklarıöğrenilen 34 ekoloji ve çevre derneği tarafından yapılan ortak açıklamada, “Dersim'de gerçekleşen ve halen devam etmekte olan orman yangınlarının yaratmış olduğu tahribatı yerinde incelemek ve dostlarımızla dayanışmak için #Dersim'e gidiyoruz. Dersim coğrafyasındaki yangına güvenlik gerekçesiyle 11 gün boyunca müdahale edilmemesi bir eko kırımdır, yaşam alanlarının yok edilmesine sessiz kalmaktır. Hangi gerekçeyle olursa olsun, bu kabul edilemez. Bizler aşağıda imzası olan doğa ve yaşam savunucuları, küresel iklim krizinin doğurduğu sel ve yangın felaketleri ile boğuşurken gerek ticari gerek siyasi, ’ıslah’ ya da ‘düzenleme’ gerekçeleriyle doğanın tahrip edilmesine, canlıçeşitliliğinin ve yaşamın alanlarımızın yok edilmesine sessiz kalmayacağımızı beyan ediyor, yollara düşüyoruz” denildi.

Açıklamada imzası bulunan kuruluşlar şunlar:

Kazdağları Ekoloji Platformu (KEP), Kazdağlarıİstanbul Dayanışması (KİD), Malatya Çevre Platformu (MAL ÇEP), Mersin Nükleer Karşıtı Platform (Mersin NKP), Mezopotamya Ekoloji Hareketi (MEH), Munzur Araştırma ve Kurtarma Derneği (MUDAK), Muğla Kadın Dayanışma Derneği (MKDD), Ovacık Belediyesi, Peri Suyu Koruma Platformu (KAR-DEF), Pertekliler Derneği, Tokat Reşadiye Çevre Platformu (TRÇP), Toplumsal Afet Platformu (TAP), Validebağ Savunması (VS), Ya Kanal Ya İstanbul (YKYİ), Yeryüzü Ekoloji Kolektifi (YEK), Yeryüzünden Haberler İnternet Haber Sitesi, Yeşil Direniş Ekoloji ve Yaşam Gazetesi, Yaşam ve Dayanışma Yolcuları (YDY), AKE Yangın Müdahale, Bakırtepe Çevre Platformu (BÇP), Bodrum Ekoloji ve Çevre Platformu (BÇP), Dersim Araştırmalar Merkezi (DAM), Didim Çevre Platformu (DİÇEP), Divriği Yaşam ve Doğa Platformu, Doğanın Çocukları (DÇ), Doğa İçin Sanat Derneği (DİSDER), Ekoloji Birliği (EB), EB Gençlik Meclisi, EB Kadın Meclisi, Heryer Kazdağları (HYK), İstanbul 78’liler Girişimi, Kadıköy Dayanışma Ağı (KDA), Kadıköy Kent Dayanışması (KKD), Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.