102. YIL COŞKUSU BORNOVA’YI SARDI

102. YIL COŞKUSU BORNOVA’YI SARDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bornova’nın dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenlerle başlayan etkinlikler,...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bornova’nın dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Sabah saatlerinde Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenlerle başlayan etkinlikler, bando gösterileri ve zeybek oyunlarıyla sürdü. Klasik otomobiller kenti turladı.

Kutlamaların gündüz bölümünde Bornova Belediye Bandosu iki grup halinde mahalle mahalle gezdi. 12 eski köy yerleşimi de dahil olmak üzere Bornova’nın dört bir yanında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102. yılı, coşku ve heyecanla kutlandı. Pandemi döneminde ilk kez gündüz sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı günde Bornovalılar, 19 Mayıs’ın coşkusuna hem sokaklardan hem de evlerinin balkonlarından eşlik etti. Vatandaşlar gün boyu bandonun çaldığı zafer şarkılarına, ellerindeki Türk bayrakları ile eşlik etti.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA ZEYBEK GÖSTERİSİ

Kutlama programının akşam bölümü ise Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Bornovalılar önce Belediye Bandosu’nun çaldığı marşları dinledi, saat 19.19’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Bornova Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu da zeybek gösterileri ile kutlamalara ayrı bir renk ve anlam kattı.

“ATATÜRK’ÜN YAKTIĞI MEŞALE HİÇ SÖNMEYECEK"

Gösterilerden sonra Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, meydanı doldurulan Bornovalılar'a seslendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ben 19 Mayıs’ta doğdum” sözünü anımsatan İduğ, “Büyük Önderimiz 102 yıl önce, 19 Mayıs 1919’da bir meşale yaktı. Bu meşaleyi söndürmemek ve sonsuza kadar taşımak başta gençlerimiz olmak hepimizin en temel görevi” dedi. İduğ, konuşmasını Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okuyarak tamamladı.

KLASİK OTOMOBİLLERLE KENT TURU 

Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki programdan sonra İzmir Klasik Otomobilciler Derneği üyelerinin de katılımıyla kent turuna çıkıldı. Başkan Mustafa İduğ, bindiği klasik otomobilin üzerinden Bornovalılar’ı selamladı, bayramlarını kutladı. Vatandaşlar korteje, ellerinde Türk bayrakları ile yol kenarlarından ve evlerinin balkonlarından katıldı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kent turu yine aynı noktada son buldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.