CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL VE BAŞKAN AKSU, BALIKÇILARA “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL VE BAŞKAN AKSU, BALIKÇILARA “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sarıyer Belediyesi’nin Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen 2024-2025 Balık Av Sezonu Açılış Programı'na katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu ile balıkçılara “Vira Bismillah” diyen Özel; "Biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımızı biliyoruz. Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız." dedi.

Sarıyer Belediyesi, bu gece yarısı itibarıyla başlayan deniz av sezonu dolayısıyla 2024-2025 Balık Av Sezonu Açılış Programı düzenlendi. Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen programa CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, partililer, muhtarlar, STK temsilcileri, balıkçılar ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik, özel horon gösterisi sunumuyla başladı.

BAŞKAN AKSU; BALIKÇILIK, SARIYER İÇİN KÜLTÜREL MİRASIN TAŞIYICISIDIR

Açılış konuşmalarının ardından söz alan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, Sarıyer’de geçimini balıkçılık ve midyecilikle sağlayan 10 bine yakın komşusunun olduğunu ifade ederek, “Bu gerçekle hareket ederek Rumeli Feneri Su Ürünleri Kooperatifimizle eş güdüm içinde çalışıyor bizlere ulaşan talepleri karşılıyoruz. Sarıyer Belediyesi olarak Rumeli Feneri Limanı’nda soğuk hava deposunu kurduk. Kooperatifimizin dış cephesini yeniledik, Balıkçı Lokali’nin tadilatını gerçekleştirdik. Balıkçılık sektörünün gelişimine yönelik eğitim ve seminerler düzenliyoruz. Limanımızı düzenli olarak temizliyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin düzenlediği Balıkçılığın Dünü, Bugünü ve Yarını Kongresi’ne ev sahipliği yaptık. Sektörün yaşadığı sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu sonuç bildirisini kamuoyuyla paylaştık. Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanlığı’nın kurulması sonuç bildirisinin en önemli gündem maddesi olmuştur. TBMM’de i Sayın vekilimiz Barış Karadeniz başta olmak üzere ve CHP Meclis Grubumuzun çalışmaları inşallah sonuç verecektir. Balıkçılığın önemli bir merkezi olan ilçemizde belediye olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Balıkçılık sektörü Sarıyer için sadece ekonomik değil aynı zamanda kültürel bir mirasın taşıyıcısıdır. Bugün burada sadece sezon açılışı yapmıyoruz. Sarıyer’in denizle kadim bağını da hatırlatmak istiyoruz” dedi.

İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de sektöre yapmış olduğu katkılarına değinen Başkan Aksu, “Belediyemizin yaptıklarını değindik. Ancak burada İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu’nun balıkçılık sektörüne katkılarına değinmek istiyorum. Büyükşehir belediyemiz bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş şekilde balıkçılarımızın tekne bakım malzemeleri, çizme, boyalar, macun epoksi gibi malzemelerini düzenli olarak temin ederek 5 bine yakın balıkçıya destek sunuyor. Buradan İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

“DÜNYANIN 3 GÜZEL DENİZİ ÜLKEMİZİ ÇEVRELİYOR”

Kendisine hediye edilen Sarıyer Spor Kulübü atkısı ve madalyasıyla sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise konuşmasında, "200 tane doğal gölü olan, 300 tane baraj gölü olan, 33 tane büyük akarsuyu olan ancak hem bu akarsuların rejiminin doğru kullanılmadığı, hem de göllerimizden ve denizlerimizden yeterince yararlanamadığımız bir memleketteyiz. Dünyanın 3 güzel denizi ülkemizi çevreliyor, bir diğeri de bir iç deniz olarak Marmara Denizi gibi bir hazineye sahibiz. Bu konuda yapılabilecek geriye kalan ne varsa bunun araştırılması ve Marmara Denizi'nin olması gerektiği gibi temiz, gözümüz gibi bakılan, bizi doyurduğu gibi bizim de onun yarınlarını düşündüğümüz bir iç deniz olarak korunmaya devam edilmesi, son dönemlerdeki boş vermişliğin mutlaka ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.

“İKTİDAR OLDUĞUMUZDA BİRİNCİ İŞ DENİZCİLİK BAKANLIĞI KURACAĞIZ”

Özel, “Biz iktidar olduğumuzda ne yapacağımızı biliyoruz. Birinci iş Denizcilik Bakanlığı kuracağız. Denizcilik olur adı, su ürünleri ve balıkçılık olur ama bir Denizcilik Bakanlığı kuracağız. Bakanlığın kurulmasının yanında sadece ÖTV'siz değil KDV'siz mazotun da verilmesi gerektiği önemli bir tespit olarak öneri olarak duruyor. Resmiyette bir meslek olarak tanımlanmasının, balıkçılığın kanunla tanımlanmış meslekler arasında olmamasının bir sorun olduğu ortada. Yapılar var, dernekler var, kooperatifler var ama belki bir oda, bir birlik anlamında Ankara'da temsil edilecek kamu yararına bir meslek odasına dönüştürülmesi gerekiyor. Çalışanların sosyal güvencesi gerçekten sorumlu sosyal güvenceye sahip olmaları lazım. Ama sektör bu haldeyken, devletin bu sosyal güvenlik primlerinin önemli bir kısmını karşılaması gerekiyor" diye konuştu.

“HEP BİRLİKTE ‘VİRA BİSMİLLAH’ DİYORUZ”

Törenin ardından Özgür Özel ve beraberindekiler 'Bakarlar' isimli balıkçı teknesiyle birlikte denize açıldı. Özel, balıkçı tayfasıyla sohbet edip yeni sezon için iyi temennilerde bulundu. Yağmurluk giyip eline ağ alan Özel, güverte üzerinde fotoğraf çektirdi. CHP lideri Özel, "31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece saat 00.00'ı geçti ve av yasakları bitti. Bütün bir yazı bu geceye ve bundan sonrasına hazırlıkla geçiren, ekmeğini denizden çıkaran kardeşlerimizle birlikte denize açıldık. Şimdi hep birlikte ‘Vira Bismillah’ diyoruz. Rast gelsin inşallah" dedi.

pzdavedjfok60blnIpxzrumm.jpg

y5s9ukf3enpfenj6ztbmgtw7.jpg

s8rvbphdt4r0fuq1abliznx2.jpg

r5thljgpaoem9lzg2ayb3bn7.jpg

9awhcrz7to8z1iw5ykxjpdrx.jpg

dheklwubjzunrw4baoydlgtz.jpg

crcjwuuak1iksvzoz8adpylh.jpg

j6fqgoyvvibmljqsh0pnkphr.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.