CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, HACIBEKTAŞ'TA

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, HACIBEKTAŞ'TA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 58'inci Ulusal, 32'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamındaki etkinliklere katılmak üzere Nevşehir'in...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 58'inci Ulusal, 32'nci Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamındaki etkinliklere katılmak üzere Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine geldi. Kılıçdaroğlu, Nilgün - Sırrı Bektaş Kültür Merkezi ve Müzesi'nin temel atma töreninin ardından restore edilen tarihi yel değirmeninin açılışını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Ağustos'ta başlayan Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılmak üzere Hacıbektaş'a geldi. Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkan yardımcıları Ali Öztunç ve Veli Ağbaba, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem eşlik etti. 

Kılıçdaroğlu ve beraberlerindeki heyet Hacıbektaş'ın girişinde karşılandı. Kılıçdaroğlu; ilçede ilk olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) katkılarıyla yapılan Kent Meydanı ve Saat Kulesi’nin açılışlarını yaptı. Meydanda kurulan sergiyi inceleyen Kılıçdaroğlu, İBB’nin ilçede yaptığı hizmetlerle ilgili bilgi aldı. 

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, daha sonra Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'u makamında ziyaret etti. Altıok, Kılıçdaroğlu'na; Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Hacıbektaş'a katkı sağladıkları için Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'na teşekkür eden Altıok, şunları söyledi:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ile 2 yıldır birlikte gerçekleştiriyoruz. Çok fedakar bir ekibi var. Diğer ilçe belediyelerimiz, Kırşehir Belediye Başkanımızla, Avanos Belediye Başkanımızla ve birçok kardeş belediyemizle Hacıbektaş'a hizmet etme onurundayız. Ve yine hayırseverlerimizle çok güzel projeler gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz."

"YOLLARI YAPILDI, YEŞİL ALANLAR BÜYÜTÜLDÜ"

Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş'ın iki yıl içinde değişim gösterdiğini ifade ederken, şunları söyledi:

"Yolları yapıldı, yeşil alanlar büyütüldü. Az önce bir saat kulesini açtık. Dolayısıyla Hacı Bektaş'ın felsefesine uygun bir kent, bir güzellik Hacıbektaşlılara kazandırılmak isteniyor ve bunun mücadelesi yapılıyor. Bu konuda ben, hepinizin huzurunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Sayın Ekrem İmamoğlu'na teşekkür ederim. Gerçekten büyük bir emek verdi kendisi ve arkadaşları."

"BİRAZ BAKIMSIZ VE İLGİSİZDİ"

Dünyanın Hacıbektaş'ı bildiğini, tanıdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ama biraz bakımsız ve ilgisizdi. Bakmak gerekiyor, ilgilenmek gerekiyor. Bir şeye değer vermek sadece onu anmak değil. Onu andığımız mekanın da güzel olması, yeşillikler içinde olması, doğayla uyumlu olması lazım. Belediyenin önünde şu anda güzel de bir meydan oluştu" dedi. 

"MEYDANLARDA DÜĞÜNLER OLUR, EĞLENCELER OLUR, MEYDANSIZ BİR KENTİ DÜŞÜNMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Kentlerin meydansız düşünülemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Çünkü kentte yaşayanlar, enerjilerini meydanlarda harcarlar. Meydanlarda düğünler olur, eğlenceler olur, mitingler olur. Meydansız bir kenti düşünmek de mümkün değil. Ve bu çerçevede gerçekten de Hacıbektaş’ı, 21. yüzyılın sevimli, şirin, güzel, yeşil ve bir kenti haline dönüştüren, dönüştürmek için çaba harcayan Sayın İmamoğlu'na ve ekip arkadaşlarına hepinizin huzurunda tekrar teşekkür etmek isterim. Tabii bu çabada Sayın Başkan sizin de rolünüz var tabii. Siz de sonuçta buranın, bu beldenin başkanısınız. Bu beldeye başkanlık yapmak sıradan bir olay değil. Sıradan bir belediye başkanlığı değil. Üstlendiğiniz sorumluluğun bilincinde olarak bir çaba harcadınız ve bu çabanın da şimdilik karşılığını alıyorsunuz.”

İMAMOĞLU: "BÖYLESİ YERLERE, BÜTÜN TÜRKİYE'NİN BORCU VAR"

“Böylesi yerlere, bütün Türkiye'nin borcu vardır” diyen İmamoğlu, şu sözlerle dayanışma mesajı verdi:

“Biz de sizin talimatlarınızla, en güzel şekilde, İstanbul halkı olarak buraya hizmet etmeye çalıştık. Ama bu, burada bitmez. Gerçekten burasıçok özel bir yer. Anadolu'nun en kutsal noktalarından birisi. Ve bu kutsiyeti hep beraber en güzel şekilde geliştirmeli ve muhafaza etmeliyiz. Bu yönde İstanbul halkı adına buraya güzel hizmetler sunmaya çalıştık Hacıbektaş Belediye’mizle beraber. İnşallah devamı da gelsin diyelim gücümüz var oldukça.”

İlçede yapımına başlanan Nilgün - Sırrı Bektaş Kültür Merkezi ve Müzesi'nin temel atma törenine katılan Kılıçdaroğlu, daha sonra restore edilen tarihi yel değirmeninin açılış kurdelesini kesti.   

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.