CHP SPOR KURULU BAŞKANI'NDAN OLİMPİYAT DEĞERLENDİRMESİ: "85 MİLYONLUK BİR ÜLKENİN 35. SIRADA YER ALMAMASI GEREKİRDİ"

CHP SPOR KURULU BAŞKANI'NDAN OLİMPİYAT DEĞERLENDİRMESİ: "85 MİLYONLUK BİR ÜLKENİN 35. SIRADA YER ALMAMASI GEREKİRDİ"

CHP Spor Kurulu Başkanı Kenan Nuhut, Türkiye’nin 13 madalyayla tamamladığı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için, "Sayısal bazda ikisi altın 13 madalya kazanıp spor tarihimizin en fazla madalya...

CHP Spor Kurulu Başkanı, Kenan Nuhut, Türkiye’nin 13 madalyayla tamamladığı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için, "Sayısal bazda ikisi altın 13 madalya kazanıp spor tarihimizin en fazla madalya sayısına ulaşmamız bir başarıdır, ancak hedeflerin gerisinde kalınmıştır. 85 milyonluk bir ülkenin 35. sırada yer almaması gerekirdi" dedi.

Türkiye’nin 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'ndaki performansına ilişkin bir açıklama yapan Kenan Nuhut, bu olimpiyatlarda kazanılan 13 madalyanın, 1948 Londra Olimpiyatları'nda kazanılan 12 madalya ile mukayese edilmesinin çok doğru olmadığını belirtti.

Nuhut, "2. Dünya Savaşı sonrası yapılan ilk oyunlara 58 sporcu ile giden Türkiye 12 madalya kazanmıştır, o çok farklı bir başarıdır. Şimdiki oyunlara 108 sporcuyla gittik, 13 madalya aldık, bu farklı bir başarı. İki oyunun mukayesesi doğru değil. Bu başarılardan sonra da sporcu ve yöneticilerimizi kutladık ama Türkiye, spora ayırdığı payla daha fazla sayıda madalya almalıydı" dedi.

Nuhut'un açıklamasışöyle:

"MADEM 85 MİLYONLUK BÜYÜK BİR DEVLETİZ, DAHA BAŞARILI OLMAK ZORUNDAYIZ"

"Kosova'nın judoda kazandığı iki altın madalya dikkat çekicidir. Kosova'nın spor yatırımlarına ve judoya ayırdığı bütçeyle bizim yatırımlarımız ve Judo Federasyonu bütçemiz mukayese edilirse gerçekler ortaya çıkar. Bu sadece bir örnek. Tokyo'ya madalya beklentisi ile gidip başarısız olan federasyonlarımız var. Gerçekle yüzleşeceğimiz yerde bahane aramayalım. Madem 85 milyonluk büyük bir devletiz, daha başarılı olmak zorundayız. Niçin 13 madalyaya seviniyoruz, niçin 20 madalyanın üzerine çıkabilirdik demiyoruz? Şanssızdık, kötü kura çektik, sakat sakat gittik, 5 santimde madalya kaçtı gibi bahaneler bizi ileriye götürmez. 2004 yılında Atina Olimpiyatları'nda tarih yazan halter branşının bugün düştüğü durum gerçekten üzücü. Halter gibi judo, atletizm, kürek, yüzme gibi branşlarda da daha iyi sonuçlar alabilirdik. Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan zafer sarhoşluğuna düşmeden doğru bir analiz yapmasını ve yaklaşan federasyon seçimleri öncesi tarafsızlık gömleğini giymesini bekliyoruz.

"İTHAL MİLLİ SPORCULARDAN TÜRK SPORUNA BİR FAYDA GELMEZ"

Oyunlara götürdüğümüz devşirme sporcuların durumu ortadayken 65'e yakın branşın, ithal sporcularla ilgili bir prensip kararı alması gerektiğini düşünüyorum. Sporcu soydaşımızdır, göçmen ailenin evladıdır, Türkiye alt yapılarında yetişir, başımızın üstünde yeri vardır. Ancak parayı basıp koşturduğumuz ve sözleşmesi bittiğinde ülkesine dönen, tüm yatırımınıülkesinde yapan, Türkiye'de antrenman bile yapmayan ithal milli sporculardan Türk sporuna bir fayda gelmeyeceğini artık görmeliyiz.

"FEDERASYON SEÇİMLERİNE SİYASETİ KARIŞTIRMADAN SANDIK SÜRECİ YAŞANMASI TALEBİMİZDİR"

Türkiye'de ne yazık ki spor yapanların oranı yüzde 3 ya da 4 civarında. Gençliğimiz spordan uzaklaşıyor ve uyuşturucu sıkıntısı toplumumuz için büyük tehlike. BESYO'lardan binlerce genç mezun olurken o isimlerin siyasi nedenlerle sisteme dahil edilmemesi başka bir sorundur. 3 ay içinde spor federasyonların tamamında bir seçim olacak. Bu seçimlerde de mevcut spor federasyonlarının başkanlarının bir bölümü, ne yazık ki sporu unutup seçime kendilerini kaptırmış; hatta bazı federasyon başkanları, sporcusu yarıştığı halde Tokyo'ya bile gitmemiştir. Sayın Bakan'ın bu konuda takipçi olmasını isteriz. Ayrıca seçimlere siyaseti karıştırmadan hür ve özerk bir sandık süreci yaşanması talebimizdir."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.