CHP'Lİ AKIN: “DOĞALGAZ MÜJDESİNİN’ BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE EKONOMİ DEĞİL FATURALAR ŞAHLANDI”

CHP'Lİ AKIN: “DOĞALGAZ MÜJDESİNİN’ BİRİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE EKONOMİ DEĞİL FATURALAR ŞAHLANDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu müjdesinin üzerinden bir yıl geçerken; faturalarda indirim bekleyen vatandaşın enerjide 35 farklı zamla karşılaştığını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; Karadeniz’de doğalgaz bulunduğu müjdesinin üzerinden bir yıl geçerken; faturalarda indirim bekleyen vatandaşın enerjide 35 farklı zamla karşılaştığını söyledi. Akın; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son konuşmalarda ekonominin artık şahlanışa geçtiğini söyleyip duruyor. Geldiğimiz noktada; şahlanışa geçen ekonomi değil, vatandaşın faturaları oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Karadeniz’deki doğalgaz rezerviyle ilgili müjdesinin üzerinden bir yıl geçti. Erdoğan'ın 21 Ağustos 2020 tarihinde açıkladığı doğalgaz müjdesinin ardından faturalarında indirim bekleyen vatandaşların düzenli zamlarla karşılaştığını söyleyen CHP'li Akın, şu açıklamayı yaptı:

"MÜJDEDEN SONRA ENERJİDE 35 ZAM: Cumhurbaşkanı Erdoğan, müjdeyi halkımıza duyururken ülkemizin ekonomik olarak refaha ereceğini ifade etti. Vatandaşlarımız da haklı olarak bu müjdeli haberin ardından enerji faturalarının düşmesini bekledi. Bu bir yıl içerisinde bunun tam tersi yaşandı. Doğalgaz faturaları tam 7 defa zamlandı. Müjdenin verildiği tarihten bugüne kadar doğalgaz faturaları yaklaşık yüzde 19 oranında arttı. Elektrik faturaları tam 3 defa zamlandı. Müjdeden sonra geçen bir yıl içinde elektrik faturalarındaki zam oranı yüzde 30’u buldu. Akaryakıt zamları ise eşel mobil sistemi olmasına karşın pompa fiyatlarına yansıyacak şekilde tam 25 defa zamlandı. Benzine 11 kez, motorine 8 kez, LPG otogaz ise 6 kez zam yapıldı. Özetle Karadeniz’deki doğalgaz müjdesinin ardından doğalgaz, elektrik ve akaryakıta toplam 35 defa zam yapıldı.

ZAMLAR FATURALARI 214 LİRA ARTIRDI: Faturaların düşmesini bekleyen vatandaş, bir yıl içinde art arda gelen zamlarla ne yapacağınışaşırdı. Isınma amaçlı bir aylık ortalama tüketim üzerinden gerçekleştirilen hesaplamaya göre müjdeden sonra yapılan zamlar doğalgaz faturalarını aylık 102 lira arttırdı. Benzer şekilde ortalama tüketim üzerinden gerçekleştirilen hesaplamaya göre elektrik faturaları da aylık 52 lira artırdı. Akaryakıt ürünlerine gelen zamlar nedeniyle 50 litrelik bir deponun dolması da 60 lira daha masraflı olmaya başladı. Buna göre bir ayda ortalama değerlerde doğalgaz ve elektrik tüketen ve bir depo benzin harcayan bir vatandaş zamlar nedeniyle her ay artık faturalara en 214 lira daha fazla ödemek zorunda kaldı.

ŞAHLANAN EKONOMİ DEĞİL, FATURALAR: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son konuşmalarda ekonominin artık şahlanışa geçtiğini söyleyip duruyor. Geldiğimiz noktada; şahlanışa geçen ekonomi değil, vatandaşın faturaları oldu. Müjdeler zamma dönüştü. Zamlar da geliri düşen vatandaşı daha da perişan etti. Artık yeter. Vatandaşımızı sözde müjdelere doydu. Vatandaşımız artık seçim sandığını görmek istiyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.