CHP’Lİ BAŞARIR: “İKTİDARIN GÖREVİ YANDAŞŞİRKETLERİ DEĞİL GENÇLERİ KORUMAKTIR”

CHP’Lİ BAŞARIR: “İKTİDARIN GÖREVİ YANDAŞŞİRKETLERİ DEĞİL GENÇLERİ KORUMAKTIR”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, üniversite öğrencilerinin “Barınamıyoruz” eylemine katıldı. Başarır, “Türkiye’de her 5 öğrenciden 4’ü...

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, üniversite öğrencilerinin “Barınamıyoruz” eylemine katıldı. Başarır, “Türkiye’de her 5 öğrenciden 4’ü sokakta. Siyasi iktidarın asıl görevi, ihale üzerine ihale verdiği yandaşşirketleri korumak değil, hiçbir öğrencimizin sokakta kalmaması için gerektiği kadar yurt yapıp gençleri korumaktır” dedi.

Ali Mahir Başarır, yurt bulamayan ve yüksek kiralar nedeniyle de eve çıkamayan üniversite öğrencilerinin başlattığı“Barınamıyoruz” eylemine katıldı. Başarır, öğrencilerin sorunlarını dinledikten sonra açıklama yaptı. Başarır, şöyle konuştu:

BU BİR SUÇ DEĞİL, ONLARIN HAKKI:“Bu ülkenin gençlerinin yurt istemesi, oda istemesi en büyük ve doğal hakkıdır. Sonuna kadar yanınızdayız. Bunu siyaseten söylemiyorum, anne babaların haykırışlarını telefonda dinlediğim için benim içim yanıyor. Düşünün; bir çocuğu okutacaksın, büyüteceksin, yıllarca o çocuk ter dökecek, üniversiteyi kazanacak ama ona bir ev, yatıp kalkacağı bir yurt veremediğiniz için eğitimine devam edemeyecek. Bundan daha büyük bir travma olamaz. İşte o yüzden biz, bu eyleme tüm genç arkadaşlarımızın destek olmasını istiyoruz. Bu bir suç değil, onların hakkı.

BU PARTİ MESELESİ DEĞİL, İNSANİYET MESELESİ: Ben, bir yurt müdüründen, annesi babası olmayan, ilk bin sıralamaya girmiş bir öğrencimiz için talepte bulunuyorum, Mersin milletvekili olduğumu belirtiyorum, ancak bana ‘Hangi partidensiniz’ diyor. Bu iş parti meselesi değil, gençlerimizin barınma meselesidir. Beni arayan gençlerimizin annesinin babasının hiçbirine hangi partidensin diye sormuyorum. Çünkü bu bir parti meselesi değil, bir insaniyet meselesidir, barınma meselesidir. Direneceğiz. Biz de CHP olarak iktidara geldiğimizde bunu yaparsak bizim de yakamıza yapışın. Bu sizin en temel hakkınızdır.

ÜLKENİN SARAYLARA DEĞİL, YURTLARA İHTİYACI VAR: Bugün Türkiye’de her 5 öğrenciden 4’ü sokakta. Bu bir suç değil, onların hakkı. Bakın, sarayın sadece araç gideri 1 milyon 400 bin TL, 3,5 milyon da yıllık görev gideri var. Yazlık saraya harcanan para 650 milyon lira. Neden yurt yapılmıyor? Benim öğrencim sokakta yaşayamaz. Bugün bu gençleri parkta eylem yapmak zorunda bırakanlar utanmalıdır. Bizim saraylara değil, yurtlara ihtiyacımız vardır. Biz, bu gençlere iyi bir gelecek kurmak zorundayız. Ne yaparlar bilmiyorum? Saraylara mı alırlar, yoksa Saray’ı yurt mu yaparlar ya da otelleri mi kiralarlar ama Türkiye Cumhuriyeti’nde bir tek gencin yurtsuz, barınamaz hallerde sokaklarda olmalarını istemiyoruz.

YANDAŞŞİRKETLERE DEĞİL BARINAMAYAN ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKIN: Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerimizi, Ensar gibi adıçocuklara yönelik cinsel istismar davalarına karışan vakıfların yurtlarına yönlendirdiklerini biliyoruz. Mevcut siyasi iktidarın asıl görevi, ihale üzerine ihale verdiği yandaşşirketleri korumak değil, hiçbir öğrencimizin sokakta kalmaması için gerektiği kadar yurt yapıp gençleri korumaktır.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.