CHP'Lİ BAŞARIR'DAN BAHÇELİ'YE: "SEÇİM BARAJINI YÜZDE 7 YAPSANIZ DA HALK NEZDİNDE TESCİL EDİLMEYECEKSİNİZ"

CHP'Lİ BAŞARIR'DAN BAHÇELİ'YE: "SEÇİM BARAJINI YÜZDE 7 YAPSANIZ DA HALK NEZDİNDE TESCİL EDİLMEYECEKSİNİZ"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Her ne kadar seçim barajını...

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Cumhur İttifakı’nın baraj kararı yüzde 7 olarak tescillenmiştir” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Her ne kadar seçim barajını yüzde 7 yapsanız da halk nezdinde tescil edilmeyeceksiniz” yanıtını verdi.

Ali Mahir Başarır, Devlet Bahçeli’nin seçim barajının yüzde 7’ye indirileceğine ilişkin açıklamasına tepki gösterdi. Başarır, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"MECLİSTE KONUŞULMASI GEREKMEKTEDİR"

“Cumhurbaşkanı ve küçük ortağı kafa kafaya vererek seçim barajının yüzde 7 olarak tescillendiğini ifade ediyorlar ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yasama organı var. Burası, halkın egemenliğinin tescil edildiği ala bir Meclis’tir. Bizler seçim barajının düşürülmesini demokratik katılımın artması ve her vatandaşın temsiliyeti için her zaman dile getirmiştik. Yüzde 7’nin tescil edilmesi için bu konunun yasama organı olan Meclis’te konuşulması gerekmektedir. Bu ülke bir hukuk devletidir, despotik yöntemlerle bir kişinin ağzından çıkan söze bakılmamalıdır. Kendi iktidarlarını korumak için yapılacak bu değişiklik olsa bile halk artık iktidarın gidici olduğunu biliyor.

"YÜZDE 7 SEÇİM BARAJININ YÜKSEK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Burada en önemli nokta, halk iradesinin doğrudan Meclis’e yansımasıdır. Sonuç olarak ya seçim barajını kaldıracaksın ya da olabildiğince düşük tutacaksın. Ben, yüzde 7 seçim barajının da yüksek olduğunu düşünüyorum. Yüzde 3, en kötü ihtimalle yüzde 5 olmalı ve halkın iradesi TBMM’de daha demokratik, daha katılımcı bir şekilde temsil edilmelidir.

"TESCİL HALK NEZDİNDE OLUR"

Seçim barajından şunu anlıyoruz ki birileri için anket sonuçları kötü olmalı ki hemen seçim barajını gündemlerine almışlar. Anketlere göre seçim barajının belirlenmesi bile tek adam rejiminin korkusunu göstermektedir. ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket etseniz de seçim kanununu tamamen değiştirseniz de artık gidicisiniz. Tescil halk nezdinde olur, seçimde olur. Her ne kadar seçim barajını yüzde 7 yapsanız da halk nezdinde tescil edilmeyeceksiniz! Demokratik temsilde adalet ilkesini kendi amaçlarınız ve çıkarlarınız için kullansanız da seçimde başınız dik duramayacaksınız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.