CHP'Lİ EMECAN AVCILAR'DAKİ 'TENEKE OKUL'U MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ

CHP'Lİ EMECAN AVCILAR'DAKİ 'TENEKE OKUL'U MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİ

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, İstanbul Avcılar’da “teneke okul” olarak tabir edilen prefabrik yapılarda eğitim yapılmasını Meclis gündemine...

CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, İstanbul Avcılar’da “teneke okul” olarak tabir edilen prefabrik yapılarda eğitim yapılmasını Meclis gündemine getirdi. Emecan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a seslenerek, "Teneke okul diye tabir edilen bu okulda eğitim-öğretim yapılıyor olmasını içinize sindiriyor musunuz" dedi.

Emine Gülizar Emecan, İstanbul Avcılar’da bir ilkokulda imar sorunu nedeniyle “teneke okul” olarak tabir edilen prefabrik yapılarda eğitim yapılması ve eğitimde yaşanan diğer problemler ile ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a seslenen Emecan, "Teneke okul diye tabir edilen bu okulda eğitim-öğretim yapılıyor olmasını içinize sindiriyor musunuz? Avcılar Tahtakale mahallesindeki imar sorununun ve teneke okul sorununun çözümünü lütfen gündeminize alın, gereken çalışmaları acilen başlatın. Bu çocuklar ve velileri için yaşamı, eğitimi çile olmaktan çıkarın" diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı yurt sorununa da değinen Emecan, temel haklardan biri olan barınma hakkının AKP tarafından çözümsüz bırakıldığını savunarak, "Yıllardır cemaat ve tarikat yurtlarına ayrılan kaynaklar Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına ayrılmış olsaydı bugün bu sorunu yaşamıyor olurduk" dedi.

CHP'li Emecan’ın konuşmasışöyle:

ÇOCUKLARININ EĞİTİMİ, “TENEKE OKUL” DENEN PREFABRİK YAPILARDA SÜRÜYOR: “Yaklaşık 1,5 yıl gibi uzun bir aradan sonra yeni eğitim-öğretim yılı, 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmenle başladı. Eğitim sisteminde yaşanan sorunların ve fiziki yetersizliklerin yoğun olduğu kendi ilim İstanbul'dan bir örnek vermek istiyorum: İstanbul Avcılar'da bulunan Tahtakale mahallesi yaklaşık kırk yıldır imar sorunu yaşıyor. Bu bölge 2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli görüldüğü için rezerv alanı olarak ilan edilmişti. Yerel seçimler öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, mahalleyi ziyaret ederek mahalle sakinlerine seçim sonrası ilk işlerinin Tahtakale'nin imar sorununu çözmek olduğunu söylemiş ve mahallelileri umutlandırmıştı. Buna rağmen, aradan geçen iki buçuk yılda bu sorununun çözümüne dair hiçbir adım atılmadı.

İMAR PLANI OLMADIĞI İÇİN BU BÖLGEDE YAŞAYAN İNSANLAR YOK SAYILIYOR:İmar planı olmadığı için bu bölgede yaşayan insanlar yok sayılıyorlar ve çocuklarının eğitimi, mahalle sakinlerinin "teneke okul" olarak tabir ettikleri prefabrik yapılarda sürüyor. İstanbul gibi bir şehrin merkezinde işte böyle bir okul olan Avcılar Şehit Şerife Bacıİlkokulu'nda çocuklar hava, hijyen ve sağlık koşullarının son derece uygunsuz olduğu bir ortamda ve yetersiz koşullarda eğitim görüyorlar; kışın donuyorlar, yazın pişiyorlar.

BİZİM İKTİDARIMIZDA EĞİTİM SORUNLARI ÇÖZÜLECEK: Bölge milletvekilleri olarak biz, sorunu gittik ve yerinde gördük. Millî Eğitim Bakanı’na, önergemizle bu okulla ilgili bakanlığın bir çalışması olup olmadığını sorduk. Bu kürsüden Sayın Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a, ‘Eğitim hakkı kapsamında "teneke okul" diye tabir edilen bu okulda eğitim-öğretim yapılıyor olmasını içinize sindiriyor musunuz’ diye sormak istiyorum. Sayın bakanlara bir çağrıda bulunuyorum: Avcılar Tahtakale mahallesindeki imar sorununun ve teneke okul sorununun çözümünü lütfen gündeminize alın, gereken çalışmaları acilen başlatın. Bu çocuklar ve velileri için yaşamı, eğitimi çile olmaktan çıkarın. Bizler, Avcılar'daki imar sorununun da çocuklarımızın yaşadığı tüm eğitim sorunlarının takipçisi olacağız. Bizim iktidarımızda eğitim sorunları da diğer sorunlar da çözülecek. 

BİR NESİL 19 YILLIK AKP İKTİDARININ EĞİTİM SİSTEMİNİN KURBANI OLDU: Eğitimdeki en önemli sorunlardan bir tanesi de EBA sistemiyle ilgiliydi. Covid-19 salgını süresince 2 milyon 316 bin öğrenci, uzaktan eğitimin yürütüldüğü EBA sistemine ulaşamadı; 1 milyon 459 bin öğrenci ise internet erişimine sahip olamadı. Bir nesil, 19 yıllık AKP iktidarı süresince liyakatten uzak, ideolojik gerekçelerle yapboz hâline getirilen eğitim sisteminin kurbanı oldu.

BARINMA GİBİ TEMEL BİR HAK BİLE ÇÖZÜMSÜZ BIRAKILDI: Üniversite sınavı sonuçlarının açıklanmasıyla ve tekrar yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte üniversite öğrencileri de barınma problemiyle karşılaştılar. Üniversitede okuyan öğrenci sayımız 8 milyon, yatak kapasitesiyse 700 bin. Barınma gibi temel bir hak dahi AKP iktidarı tarafından çözümsüz bırakıldı. Sesini yükselten, hakkını arayan öğrenciler ise terörist olarak ilan edildi.

Geçen yıl bütçe görüşmelerinde de Gençlik ve Spor Bakanı’na ve Millî Eğitim Bakanı'na gerekli uyarıları yapmış ve bu sorunun acilen çözülmesi gerektiğini söylemiştik. Asıl gerçek şu ki yıllardır cemaat ve tarikat yurtlarına ayrılan kaynaklar KYK yurtlarına ayrılmış olsaydı bugün bu sorunu yaşamıyor olurduk. Bugün öğrencilerimiz kalacak yurt bulamadıkları için kayıtlarını maalesef yaptıramıyorlar. Sayın Genel Başkanımızın söylediği gibi, bizim iktidarımızda yurt sorunu bir yıl içerisinde çözülecek.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.