ÇİFTÇİ: "4 KİLO PATATES 1 MASKE YAPIYOR"

ÇİFTÇİ: "4 KİLO PATATES 1 MASKE YAPIYOR"

Niğde Bozköylüçiftçi deposunda beklettiği patatesi 30 kuruşa sattığını belirterek, "Markette maske bir lira yani 4 kilo patates bir maske ediyor" dedi.

Niğde Bozköy'lü çiftçi deposunda beklettiği patatesi 30 kuruşa sattığını belirterek, "Markette maske 1 lira yani 4 kilo patates bir maske ediyor" dedi.   

CHP Niğde milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğdeli çiftçilerin patates depolarını ziyaret etti. Gürer, "2020 yılında çiftçiler patates sökümlerini yaptıklarında tüccar 60 kuruş vermiş, maliyeti 1 lira olan patatesi almamıştı. Çiftçi patatesini depoladı. Ancak geçen sürede tüccar alım yapmadığı gibi fiyatlar da neredeyse daha aşağı düştü. Niğde yılda 830 bin ton patates üretiyor. 25 kuruşa patatesi satamıyorlar. Büyük kentlerde de vatandaş patatesi 2 liraya alıyor. Demek ki tüketici de mağduriyet yaşıyor, üretici de…" dedi.  

Bir patates üreticisi de, “Dün 30 kuruşa verdim. Ama 20 ton verdiğim patatesten 10 ton da ıskarta çıkardılar. Yani 4 kilo patates bir maske ediyor. Giriyoruz bir markete bir maske 1 lira" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.