BAKAN KURUM: KANAL İSTANBUL PROJESİNİN İMAR PLANLARINI ONAYLADIK, ASKIYA ÇIKARDIK

BAKAN KURUM: KANAL İSTANBUL PROJESİNİN İMAR PLANLARINI ONAYLADIK, ASKIYA ÇIKARDIK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin imar planlarını onaylayarak askıya çıkardıklarını belirterek, "Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesinin imar planlarını onaylayarak askıya çıkardıklarını belirterek, "Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbulumuza Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız" dedi.

Bakan Kurum, Çekmeköy Belediyesi’ndeki durum değerlendirme toplantısına katıldı. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’dan ilçede devam eden projeler hakkında bilgi alan Murat Kurum, toplantı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hükümet ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getiren Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklama yapan Bakan Kurum, şunları söyledi:

"Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100 bin, 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını askıya çıkarmıştık. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kuruluşlarından gelen talepler doğrultusunda yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik. 1/100 binlik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık. 1/5 bin ve 1 bin uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını problemlerini çözerek İstanbulumuzun değerine değer katacak. Kanal İstanbul Projesi için artık imar planlarını onaylamış ve askıya çıkarmış bulunuyoruz. Bu çerçevede inşallah adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle güzel İstanbul’umuza, Kanal İstanbul projesini de kazandırıyor olacağız." 

Bakan Kurum, Çekmeköy'de Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı'nda vatandaşlarla bir süre sohbet etti, hatıra fotoğrafıçektirdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.