HRANT DİNK DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI: İKİSİ AĞIRLAŞTIRILMIŞ 4 MÜEBBET HAPİS

HRANT DİNK DAVASINDA KARAR AÇIKLANDI: İKİSİ AĞIRLAŞTIRILMIŞ 4 MÜEBBET HAPİS

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yargılanan 6'sı tutuklu 13'ü firari 76 kamu görevlisi hakkındaki davada karar açıklandı. Eski istihbaratçılar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek...

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yargılanan 6'sı tutuklu 13'ü firari 76 kamu görevlisi hakkındaki davada karar açıklandı. Eski istihbaratçılar Ali Fuat Yılmazer ve Ramazan Akyürek "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay hakkındaki suçlamalar ise zaman aşımı nedeniyle düşürüldü. 27 sanık da çeşitli hapis cezasına çarptırıldılar.

Hrant Dink cinayetine ilişkin 76 kamu görevlisinin yargılandığı dava 130 duruşmanın ardından bugün sona erdi. Mahkeme Başkanı Akın Gürlek kararları okudu. Gürlek kararı okumadan önce, vicdani kanaat getirdiklerini söyledi. Karara göre; öncelikle firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Zekeriya Öz, Adem Yavuz Arslan, Ekrem Dumanlı, Mehmet Faruk Mercan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ve Yunus Yazar'ın yakalandıklarında yargılanmaları için dosyaları ayrıldı. Şeref Ateş ise öldüğü için hakkındaki dava düşürüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.