ERDOĞAN'DAN ABD DIŞİŞLERİ'NE TEPKİ: "BİZİİLGİLENDİRMİYOR"

ERDOĞAN'DAN ABD DIŞİŞLERİ'NE TEPKİ: "BİZİİLGİLENDİRMİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail konusunda yaptığı açıklamaları nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kendisine yönelik açıklamalarına "Bize de ne diyorlar ‘Erdoğan bu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail konusunda yaptığı açıklamaları nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kendisine yönelik açıklamalarına "Bize de ne diyorlar ‘Erdoğan bu şekilde konuşmamalı’. Ne yapmalı? Alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Birileri şöyle demiş böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor" diyerek tepki gösterdi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Temsilci Genç Buluşması ve TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı'nda konuştu. Erdoğan, konuşmasında 2. Dünya Savaşı'nın ardından Filistin topraklarında başlayan katliamların sürgünler son haftalarda yine zirve yaptığını söyledi. Çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insanın teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürüldüğüne işaret eden Erdoğan, dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük güvenlik vaazı veren uluslararası kurumlar ve devletler ise sessizce bunu sessizce izlediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

“DÜNYANIN YÜKSELEN YILDIZI OLARAK KABUL EDİLEN TÜRKİYE: Gazi Mustafa Kemal'in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışıyla yakılan İstiklal Meşalesi dalga dalga tüm Anadolu'yu sarmış ve Cumhuriyet'le hedefine ulaşmıştır. Samsun'a 102 yıl önce ayak basan öncü kadronun kutlu yürüyüşünde verilen her mesaj "Ya istiklal ya ölüm" kararlılığının ifadesidir. Böylesi önemli sembolün gençlere emanet edilmesi büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını sizlerle birlikte yürütme kararlılığımızın isabetini gösteriyor. 1000 yıldır her karış toprağını alın terimizle ve kanımızla sulayarak vatanımız haline getirdiğimiz bu topraklardaki mücadelemizin devam edeceği anlaşılıyor. Osmanlı’yı yıkmakla yetinmeyenlerin Anadolu'yu da milletimize mezar etme heveslerini kursaklarında bırakmıştık. Ülkemizin bütünlüğüne, kardeşliğimize saldırılar çeşitli kisveler altında sürmüştür. Demokraside ve ekonomide geri kalmışlığı bize dayatanlar vesayetten darbelere, provokasyonlara kadar her yolu ve yöntemi denemişlerdir. Türkiye'nin başlattığı kalkınma hamlesinin önünü kesenler bu sinsi oyuna hizmet etmişlerdir. Son 19 yıldır sağladığımız istikrar ve güven sayesinde ülkemiz her alanda hedeflerini hayata geçirme imkânına kavuşmuştur. Bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı olarak kabul edilen Türkiye halen içinden geçmekte olduğu kritik süreci başarıyla tamamladığında 21. yüzyılın lider ülkesi olarak küresel sistemde hak ettiği yeri alacaktır. Kurtuluş Savaşı'mızı vermemiz ve yeni devletimizi kurmamız nasıl kolay olmadıysa yürüttüğümüz bu tarihi mücadeleyi zafere ulaştırmamızda kolay olmayacaktır. Milletimiz Anadolu'da özgürlük mücadelesi verirken aynı günlerde birileri de ülkeyi yabancı güçlere teslim etme hesapları yapıyordu. Bugün de ekonomimizi çökertme, kirli yöntemlerle milli iradenin arkasında dolaşanlar bulunuyor.

SAAT 19.19'DA İSTİKLAL MARŞIMIZI OKUYACAĞIZ: Salgın şartları nedeniyle 19 Mayıs'ı arzu ettiğimiz coşkuyla geçirememenin üzüntüsü içindeyiz. 19 Mayıs heyecanını yaşamak için her türlü gayreti göstermekten geri durmayacağız. Bugün saat 19.19'da vatandaşlarımızla balkonlarımıza, kapıönlerine çıkıp yürekten gelen bir sesle İstiklal Marşımızı okuyacağız. Nice tehditlere, saldırılara, tuzaklara göğüs geren milletimiz 19 Mayıs vesilesiyle istiklaline, demokrasiye, hakkına ve hukukuna sahip çıkma azmini tüm dünyaya bir kez daha haykıracaktır. 

BİRİLERİŞÖYLE DEMİŞ BÖYLE DEMİŞ, BİZİİLGİLENDİRMİYOR: Asırlarca ecdadımızın adalet ve güvenlik şemsiyesi altında huzurla hayat sürdürülen yerlerin çoğunda bugün zulüm, çatışma, kin ve nefret kol gezmektedir. Üstelik fitne tohumlarıyla bu kötü manzaranın ortaya çıkmasına sebep olanlar kurtarıcı edasıyla çok daha büyük yıkımlara yol açmaktan da geri durmuyorlar. 2. Dünya Savaşı'nın ardından Filistin topraklarında başlayan katliamlar, sürgünler son haftalarda yine zirve yapmıştır. Herkesin gözü önünde çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürülüyor. On binlerce insanın evleri başlarına yıkılıyor. Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük güvenlik vaazı veren uluslararası kurumlar ve devletler ise sessizce seyrediyor. Öbür taraftan bize de ne diyorlar ‘Erdoğan bu şekilde konuşmamalı’. Ne yapmalı? Alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüğümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız. Biz kanayan bir yara gördük mü ciğerimiz yanar. İşte Filistin'de gördüğünüz gibi 8 yaşında 10 yaşındaki çocuk babasışehit ediliyor, annesi şehit ediliyor, kardeşleri şehit ediliyor. O çırpınarak ağlayarak onların arkasından gidiyor ve şu ifadeye bakın ‘Baba yolun açık olsun’. Biz de o yavru ile beraber bu şehadet yoluna çıkanlara yolunuz ve yolumuz açık olsun diyoruz. Birileri şöyle demiş böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren eğer hak, adalet, demokrasi diyorsak gereğini yapacağız. Güçlüyüm öyleyse haklıyım. Hayır, güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğuna inandığımız bir dünyayı kurmak için Türkiye var. Son nefesini veren her masum çocuğun feryadı, evi başına yıkılan her masum insanın çığlığı dünyadaki tüm siyasi ideolojik ekonomik çıkar hesaplarını kökünden sarsmaya yeterli olmalıdır. Filistin’de öldürülen insanlığın bizatihi kendisidir, yıkılan evler Filistinlilerin değil insanlığın başına çökmektedir.

BEDEL ÖDEMEKTEN ÇEKİNMEYECEĞİZ: Bugün İsrail'in zulmü altında inleyen masumların feryatlarına kulak tıkayan, mazlumları görmezden gelenler aslında kendi felaketlerinin zeminini hazırlamaktadır. Ecdadımızın bize emri zalime karşıçıkmak mazluma kol kanat germektir. Gençlerimizle birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin'de yaşanan zulme var gücümüzle karşıçıkmayı sürdüreceğiz. Elimizin ulaştığı tüm mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Şayet zulmedilenlere sahip çıkmak için bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bunu da ödemekten asla çekilmeyeceğiz. Eğer bugün Kudüs'te yaşananlara sessiz kalırsak yarın sıranın diğer mukaddes şehirlerimize de geleceğini biliyoruz. Eğer bugün Filistin'deki Suriye'deki Irak'taki Libya'daki Karabağlar'daki Türkistan'daki kardeşlerimizin başlarına gelenlere sessiz kalırsak yarın aynı zalimlerin bizim kapımıza da dayanacağınıçok iyi biliyoruz. Bugün nasıl doğrudan ülkemize de hedef alan PKK, FETÖ, DEAŞ terör örgütlerinin hepsinin tepesine biniyorsak, bölgemizde kana ve ateşe bulamayanlara karşıda mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Bugün nasıl demokrasimize, ekonomimize, hedeflerimize saldıranlara eyvallah etmiyorsak kardeşlerimize hedef alan zulme de aynışekilde karşıçıkmayı sürdüreceğiz. Şüphesiz bu tarihi mücadelede en büyük güç kaynağımız gençlerimizdir.

2023 HEDEFLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRMEYE VAR MISINIZ?:İki yıl önce Samsun'da yine bir 19 Mayıs programında gençlerimizden aldığım sözleri tekrar duymak istiyorum. 19 Mayıs ruhunu 102 yıl önce ilk günkü gibi yaşatmaya var mısınız? 23 Nisan ruhunu o günkü heyecan ve coşkuyla sürdürmeye var mısınız? Uğrunda büyük acılar çektiğimiz demokrasimize gözümüz gibi bakmaya var mısınız? 15 Temmuz'da olduğu gibi istiklalimiz ve istikbalimiz uğrunda canımız pahasına mücadeleye var mısınız? 2023 hedeflerimizi ne pahasına olursa olsun gerçekleştirmeye var mısınız? Türkiye'ye çelme takmaya çalışanlara derslerini vermeye var mısınız?

TRT SPOR YILDIZ YAYIN HAYATINA BAŞLIYOR: Test yayınlarını tamamlayan TRT Spor 2 bundan sonra yayın hayatına TRT Spor Yıldız olarak devam edecek. Hükümetlerimiz döneminde futbol yanında diğer tüm spor branşlarını da cazip hale getirecek altyapıyı kurmak için özel gayret gösterdik. Köylerimize kadar uzanan tesisleşme hamlesinin neticesini yeni yetenekler keşfederek alıyoruz. Altyapının da güçlenmesiyle ülkemizdeki profesyonel sporcu sayısı sürekli artıyor. Açılışını yaptığımız kanalın gençlerimizin motivasyonlarını yükseltecek yeni bir mecra olacağına inanıyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.