CHP'LİÖZTUNÇ'TAN, BAKAN SELÇUK’A “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ODAKLI MÜFREDAT” SORUSU

CHP'LİÖZTUNÇ'TAN, BAKAN SELÇUK’A “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ODAKLI MÜFREDAT” SORUSU

CHP'nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a; “Eğitim kurumlarında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik odaklı müfredat...

CHP'nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a; “Eğitim kurumlarında iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik odaklı müfredat öğretilmesini düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

CHP'nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç; müfredatın “iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik” odaklı olması, iklim değişikliğinin zorunlu ders olarak okutulması, öğretmenlerin iklim krizi ile ilgili eğitim ve formasyon alması gibi hayati öneme sahip çalışmaların yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Konuyu, TBMM gündemine taşıyan Öztunç; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi hazırladı. Öztunç, önergesinin gerekçesinde; "Mevcut koşullar daha kötüye gitmeden atılacak olan adımlara hız verilmelidir. Bu adımlarda eğitim önemli bir yere sahiptir. Çocuklarda şimdiden oluşturulacak olan iklim ve iklim değişikliği bilinci, koruma aşamasında alınacak olan diğer önlemler için temel bir taş olacaktır" değerlendirmesini yaptı. Öztunç, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’tan, şu sorularına yanıt istedi:

"Sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkı ilkesi kapsamında eğitim kurumlarında Sosyal Bilgiler veya Fen Bilgisi dersleri dışında "iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik" odaklı müfredatta öğretilmesini, zorunlu ders olarak okutulmasını düşünüyor musunuz?

Öğretmenlerin iklim krizi ile ilgili eğitim ve formasyon yeterlilikleri hususunda bir çalışmanız var mı ve bütçe ayırdınız mı? Devlet kurumlarının iklim değişikliği ile ilgili çalışmalarında hem öğretmenlerde hem öğrenciler ile eylem planları var mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlıİl Milli Eğitim Müdürlüklerince her ilin tarihi, kültürel, doğal hayat, biyolojik çeşitlilik ve yaban hayatı tanıma fırsatına yönelik bir "Değerler Akademisi" oluşturma yönünde planınız var mı?

İklim okuryazarlığı; iklim sisteminin temel ilkelerini anlayan, iklim hakkında bilimsel olarak güvenilir bilgiyi nasıl değerlendireceğini bilen, sürdürülebilir toplumların sağlanmasına yardımcı olacak şekilde hareket eden çevresel tutum ve davranışları gelişmiş bireyler yetiştirmek için hangi eğitim ve öğretim programlarıçalışmalarınız vardır?"

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.