"CİMİLLİ İBO" YAŞAMINI YİTİRDİ

"CİMİLLİ İBO" YAŞAMINI YİTİRDİ

Geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle uzun bir süre yoğun bakımda tedavi gören ve kısa bir süre önce de böbrek yetmezliği şikayeti ile hastaneye kaldırılan Karadeniz müziği ses sanatçılarından...

Geçtiğimiz yıl koronavirüs nedeniyle uzun bir süre yoğun bakımda tedavi gören ve kısa bir süre önce de böbrek yetmezliği şikayeti ile hastaneye kaldırılan Karadeniz müziği ses sanatçılarından İbrahim Özer (Cimilli İbo) 49 yaşında yaşamını yitirdi.

Karadeniz müziği ses sanatçılarından "Cimilli İbo" lakabıyla bilinen İbrahim Özer, Eylül 2020'den beri koronavirüs nedeniyle tedavi görüyordu. Ardından sağlığına kavuşan Özer, bir süre önce böbrek yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Özer, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 49 yaşında yaşamını yitirdi. 

Özer, yarın Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cimil Köyü’nde defnedilecek.

İBRAHİM ÖZER KİMDİR?

Aslen Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Cimil köyünden olan Özer, 12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon'da doğdu. Ses sanatçısıÖzer, kemençe de çalıyordu.

Özer, "Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri, Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil'lin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı" albümlerini yayınladı. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.