Çocuklar Çocuk Gibi Büyüsün, Geleceğimiz Sağlıklı Olsun
AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı
ÇocukHizmetleri Şube Müdürlüğü, Dünya genelinde artan çocuk işçiliği karşıtıhareketlere destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürütüyor.
Buamaçla kurulan ÇocukHakları Durağı’nda çocukların hakları konusunda vebilgilendirme faaliyetleri sürdürülüyor.
DezavantajlıBölgelere Farkındalık Eğitimleriyle; Adana'nın farklı bölgelerindedezavantajlı gruplara yönelik eğitimlerle çocuk işçiliği konusunda farkındalıkyaratılıyor.
ÇocuklaraYönelik Etkinliklerle; çocukların güvenli ve sağlıklı çocukluk yaşaması içinçeşitli etkinlikler düzenleniyor.
BilgilendiriciBroşürler dağıtılarak, toplumun her kesimine ulaşılabilmesi ve böylece çocukişçiliği konusunda bilinçlenme ve harekete geçme teşvik ediliyor.
MevsimlikTarımda Çocuk İşçiliğiyle Mücadele edilerek, mevsimlik tarımişçiliğinde çocuk işçiliğiyle mücadele için çalışma gerçekleştiriliyor veçocukların güvenli, sağlıklı bir ortamda büyümeleri destekleniyor.
AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nda konuyla ilgiliyapılan açıklama şöyle:
“Birlikteçocukların haklarını korumak ve onların güvenli bir gelecekleri olmasınısağlamak için çalışıyoruz. Çocuk işçiliği, dünya genelinde hala büyük bir sorunolup milyonlarca çocuğun haklarını ihlal etmektedir. Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı Çocuk HizmetleriŞube Müdürlüğü, bu sorunun üstesinden gelmeye çalışarak ve çocukların sadecehayal kurabildiği, çocuk işçiliğinin olmadığı bir dünya vizyonunugerçekleştirmeyi amaçlayarak çalışmalarını artırarak sürdürecektir. Çocuklarıngüvenliği ve mutluluğu için çabalayarak onların geleceğini güvence altına almaken önemli önceliğimizdir.
12Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü, Uluslararası Çalışma Örgütü'nünçocuk işçiliğine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla 2002'de ilan ettiği birgün. Çocuk işçiliği, çocukların çocukluklarını yeterince yaşayamamalarına, eğitimdenmahrum kalmalarına, fiziksel ve ruhsal gelişimlerinin olumsuz etkilenmesine yolaçmaktadır. 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dünya genelindeçocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratmayı ve bu sorunla mücadele etmeyihedefler.
12Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla Uluslararası ÇalışmaÖrgütü (ILO) ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafındanderlenen bilgilere göre dünya genelinde yaklaşık 160 milyon çocuk işçibulunmaktadır. Bu çocuklar, genellikle tehlikeli ve düşük ücretli işlerdeçalıştırılarak çocukluklarından mahrum bırakılmaktadır.
Türkiye'dede 1992 yılından beri çocuk işçiliğiyle mücadele edilmekte olup, bu konudaistikrarlı bir çaba gösterilmektedir. Ancak TÜİK verilerine göre, Türkiye'deekonomik faaliyetlere 700 binden fazla çocuk işçi dâhil edilmiştir. Bu durumçocuk işçiliğiyle mücadelede daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğinigöstermektedir.
Çocukişçiliğiyle mücadelede ilerleme kaydedilmesi ve çocukların haklarının korunmasıiçin toplumun tüm kesimlerinin bir araya gelerek ortak çaba göstermesigerekmektedir. Çocukların geleceğini güvence altına almak için çocukişçiliğinin sona erdirilmesi için kararlılıkla hareket edilmesi gerekiyor.”
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.