Cumhuriyet Halk Partili 14 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Afet İşleri Daire Başkanlıkları Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Cumhuriyet Halk Partili 14 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Afet İşleri Daire Başkanlıkları Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

CumhuriyetHalk Partili 14 Büyükşehir Belediyesi’nin bürokratları, olası afetlere karşıdayanışma, iş birliği ve tecrübe paylaşımı için Adana Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde bir araya geldi.

CumhuriyetHalk Partili 14 Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve Afet İşleri DaireBaşkanlıkları Koordinasyon Toplantısı Yüreğir Kültür Merkezi’nde yapıldı. Olasıafetler öncesinde ve sonrasında gerekli iş birliği ve dayanışmanın daha güçlüsağlanabilmesine yönelik yöntemleri tartışmak amacıyla gerçekleştirilen koordinasyontoplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı GökanZeybek, CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, siyasiler vebürokratlar katıldı.

 

AFETYÖNEMİNİNDEN RİSK YÖNETİMİNE, BİLİMİN IŞIĞINDA ÇALIŞMA…

Toplantıdasöz alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek,Türkiye’de kriz yönetimi yerine risk yönetiminin gerçekleştirilmesi gerektiğiniifade ederek, bunun için de bilimin kılavuzluğunda hareket edilmesi gerektiğinibildirdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında bunun olacağını kaydedenGökan Zeybek, başta deprem olmak üzere, her türlü doğal afetin zararlarınınazalması, önceden alınması gereken tedbirlerin hayata geçirilmesi konularındaçaba göstermeye devam edeceklerini açıkladı.

CHPGenel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, 2019-2024 arasında birlikte çalışanCHP’li Büyükşehir Belediyelerinin sayısının 14’e çıktığını ve yeni dönemdebirlikte çalışmaya, toplantılar gerçekleştirmeye düzenli olarak devamedeceklerini belirtti.

 

BİRBİRİMİZİNENVANTERİNİ BİLİRSEK, DAHA DOĞRU İŞ BİRLİĞİ YAPARIZ

Toplantınınaçılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, doğalafetlerin artmasına; doğanın insan tarafından korunmamasının, doğal olanıntahrip edilmesinin ve doğaya zalimce davranılmasının neden olduğunu söyledi.Zeydan Karalar; “Adana’da kısa sürede çok yangın felaketi yaşandı. Bunlarınçoğunluğu anız yakılmasından kaynaklandı. Dikkatsizlik, kurallara uymama vekasten yakma olmak üzere yangınların çeşitli başka nedenleri de var. Elbetteyangın felaketi yaşanmaması için mücadele edeceğiz ama, yangın çıktıktan sonrada birlikte çalışarak zararı azaltacağız. Yangınlara müdahale kanunen bizimgörevimiz değil fakat zarar gören bizim insanımız ve yanan bizim ormanlarımız.Bu nedenle her yangına müdahale ediyoruz. Doğru ve hızlı müdahale yangınlarınverdiği zararı azaltacaktır. Belediyelerimiz birbirlerindeki araç, alet, edevatenvanterini, eğitimli insan yapısını ve diğer donamını bilirse, yangınamüdahalede avantaj yakalanır. Böylece birbirimize verebileceğimiz desteğinşeklini önceden bilebiliriz.  Bu toplantıyangınlara hızlı ve doğru müdahalenin nasıl gerçekleştirileceğine dair birtoplantı” dedi.

 

ŞEHİRLERİMİZİDEPREME DİRENÇLİ HALE GETİRMELİYİZ

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nin 6 Şubat depremlerinin ilk dakikasından itibaren Adanahalkıyla dayanışma içinde olduğunu ve önemli destekler gerçekleştirdiğini, dahasonra çevre illere yardım edildiğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar,Türkiye’nin depreme ilişkin hala hazırlıklı olmadığına da dikkat çekerek, 6Şubat depreminde yapılan yanlışları ve hataları dile getirdi.

BaşkanZeydan Karalar, 6 Şubat depremlerinde Adana’nın, Türkiye’nin lojistik üssühaline geldiğini hatırlattı.

“Depremihtimalinin her an çok yüksek olduğu ülkemizde bir an önce yapı stokunundeğişmesi, depreme dayanıklı hale getirilmesi gerekiyor” diyen Başkan ZeydanKaralar, CHP’li 14 Büyükşehir Belediyesi’nin birlikteliğinde karar verilentoplantıya ev sahipliği yapmaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi, başta CHPGenel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ve CHP PM Üyesi Baran Bozoğlu olmak üzere,katılımcılara teşekkür etti.

HALKIMIZIKORUMAK İÇİN İŞ BİRLİĞİMİZ SÜRECEK

CHP’libelediyeler olarak insan onurunu koruyarak yücelten bir anlayıştan geldiklerinide sözlerine ekleyen Başkan Zeydan Karalar, afet çevre felaketleri konusunda işbirliği ve dayanışmayı güçlendirerek sürdüreceklerinin mesajını verdi.

 

HERTÜRLÜ FELAKETE KARŞI HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin veAdana’nın da içinde olduğu bölgede, sel, yangın, deprem, tsunami ve birçokbaşka felaketin yaşanma olasılığının bulunduğunu belirterek, bu nedenlehazırlıklı olunması gerektiğini belirtti. 6 Şubat depremlerinden sonrabelediyelerin öneminin görüldüğünü, felaket noktalarına ilk olarak belediyeekiplerinin ulaştığını söyledi.

Belediye bürokratlarının bir araya gelmesinin öneminedeğinen Başkan Seçer, deneyimlerden, envanterlerden, bilgiden yararlanmanın,her konuda gücü artıracağını ifade etti. Ülkedeki siyasi gerginliklerin zamanzaman, belediyelerin yangınlara müdahalesine engel olduğunu da sözleriniekleyen Vahap Seçer, iş birliğinin halkın yararına olduğunu açıkladı.

Açılış konuşmaların ardından teknik çalışmaların yapıldığıbölüme geçildi. 

yrhlyvhg8xr49i3banuxke2o.jpg

zm7nqgvasmxt0rglvqrwpoxI.jpg

nohzbcpphtgnwe8fIdqrril6.jpg

qrlnmef2f6t9xrasIy84vekd.jpg

mfkfzvwsati01jyIxetcnsnu.jpg

e7xghr4hmytI250zkymtn3gb.jpg

uovqg3wsx4heanrjghrclvof.jpg

uf0a1komsIvl6in7xnh3ordc.jpg

fpsoz4dnqu19lumwyadtqfm5.jpg

wqpdx24mce6btlpgkdlhoyr9.jpg

Ifbwjomexrk29eyz4cxcfng1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.