Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Antalya Bu Dönem Birçok İlki Başardı”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel: “Antalya Bu Dönem Birçok İlki Başardı”

“SOKAĞIN CHP’Yİ ÇAĞIRDIĞINI SAVUNDULAR”

“SİZ BİZE MAHCUP OLMADINIZ, BİZ PARTİMİZE MAHCUP OLMADIK”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da yerel seçimlerde yaşanan başarıya dikkati çekerek, “Antalya bu dönem birçok ilki başardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ilk kez üst üste iki kez aynı parti kazanıyor. Bu Antalya’nın kendine özel zorluklarından, genel hükümetin ihtiyaç olan yaz nüfusuna göre değil kış nüfusuna göre buraya katkı sağladığı için vatandaşın hep sürekli bir memnuniyetsizliğinden kaynaklanıyordu. Bu kadar imkansızlıklara rağmen Sayın Muhittin Böcek ile birlikte, il başkanımızın, il yönetimimizin, örgütümüzün gayretleriyle bu işi başardık. Alanya’da ise 1980’den sonra en yüksek yüzde 22 oy aldığımız bir yerdi. Rakamlara baktığımızda Alanya herhalde birkaç seçim sonra kazanılabilecek bir yerdi, CHP iktidara geldikten sonra, biraz mesafe aldıktan sonra. Ancak Bülent Kandemir Başkanım, il başkanımız, milletvekillerimiz Alanya’da önemli bir başarıyı elde edebileceğimizi, Alanya’da sokağın CHP’yi çağırdığını, sizin aracılığınızla birlikte de büyük bir moral ve motivasyonun oluşacağını hep birlikte savundular. Rakamlar da bunu gösterdi. Siz bize mahcup olmadınız, biz partimize mahcup olmadık” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’nın Alanya ilçesinde CHP İlçe Başkanlığını ve Alanya Belediyesini ziyaret etti. İlk olarak Alanya İlçe Başkanlığını ziyaret eden Özel, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde yaşanan başarıya işaret etti. Özel, “Değerli Alanyalılar, bugün çok keyifli bir sabah. Alanya’nın benim açımdan farklı bir önemi var. Tabii biraz önce İlçe Başkanım ifade etti, seçimden önce İlçe Başkanım bizim yanımıza adayımızla, şimdiki belediye başkanımızla geldiler, bu seçimde Cumhuriyet tarihi boyunca kazanamadığımız Alanya’nın durumundan bahsettiler. Kendisinin adaylığının bu makus tarihi yenebileceğini söylediler. Biz gerekli görüşmeleri yaptık hem milletvekillerimizle hem buraya gelen giden diğer illerden görevlendirdiğimiz milletvekillerimizle hem anketlere baktık. Gerçekten önemli potansiyel olduğunu ve CHP’nin Alanya’da ilk kez belediyeyi kazanabilecek güçte bir adayla yola çıktığı takdirde bu seçimi kazanabileceğini anketler de gördük” dedi. Özel, şunları söyledi:

“ALANYA ÇOK ÖNEMLİ”

“Ardından buraya mitinge geldik. Elimizden gelen desteği verdik. İlimizin milletvekilleri üstün gayret gösterdiler. Bütün örgütümüz kenetlendi ve çalıştı. Sonuçta 31 Mart akşamını yaşadık. O gece, bütün seçim sonuçları önemli ama örneğin Alanya denilince hemen dikkat kesiliyor insan çünkü özel bir durum var. 1980 darbesinden sonra en yüksek aldığımız oy yüzde 22.2. Hepsi önümüzde ve Alanya’da her iki kişiden birinin oyunu alarak seçimi kazandığımızı gördük. Bu fevkalade memnuniyet verici bir şeydi. Tabii o günler, gündüzler geceye karışıyor sabaha kadar uyuyorsunuz, bir gün uyumadan geçiyor. Tahmin ediyorum Salı sabahıydı. Belki 36 saat 40 saat, birkaç dakika boyunca gözü yummadığımız ve artık hayatın normale dönmesi için yaşamın düzene girdiği dakikalarda sabah gözümü açtım, cep telefonuma bir mesaj gelmiş. Mesaja baktım, gerçekten Alanya bu açıdan benim için çok önemli, mesajda diyordu ki bir eski ilçe başkanımız, yöneticimiz, ‘Alanya Kalesine kazanan partinin bayrağı asılır. Cumhuriyet kurulduğundan beri ilk kez bu bayrağı ilk kez buraya astık ya hepinizden Allah razı olsun’ diyordu. O açıdan böyle sembol değeri çok yüksek meseleler çok önemli.”

“BAYRAĞIMIZ ALANYA KALESİNDEN HİÇBİR ZAMAN İNMESİN”

“Tabii ben normal şartlarda böyle parti bayraklarının sembol yerlerde olmasını, diğer partileri incitir diye korkarım ama sordum dediler ki ‘Bu Alanya’nın geleneği. Kimse kimseye alınmaz, kim kazanırsa onun bayrağı asılır.’ Hatta futbol takımlarında da oluyormuş. ‘Kazananınki oraya asılır, kimse de alınmaz buna’ dediler. Cep telefonumda onu kaydettim. Duruyor hatta arada denk geldikçe de duygulanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin bayrağının Alanya Kalesinden hiçbir zaman inmemesini, bundan sonra hep birinci parti olmamızı ümit ediyorum. İlçe Başkanımıza, yönetimine, belediye başkanımıza, bütün örgütümüze, önceki ilçe başkanlarımıza, parti büyüklerimize, gençlerimize, kadınlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.”

“PARTİMİZE MAHCUP OLMADIK”

Özel, Alanya Belediyesi’ne yaptığı ziyarette, “Osman Tarık Özçelik’in kahvesini içmeye geldik. Bu bir CHP’li belediyenin, Cumhuriyet tarihi boyunca çok partili dönemde yarışma ile gelinen dönemde, ilk belediye başkanlığı. Bu gerçekten çok tarihi bir mesele. Antalya bu dönem birçok ilki başardı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ilk kez üst üste iki kez aynı parti kazanıyor. Bu Antalya’nın kendine özel zorluklarından, genel hükümetin ihtiyaç olan yaz nüfusuna göre değil kış nüfusuna göre buraya katkı sağladığı için vatandaşın hep sürekli bir memnuniyetsizliğinden kaynaklanıyordu. Bu kadar imkansızlıklara rağmen Muhittin Böcek ile birlikte, il başkanımızın, il yönetimimizin, örgütümüzün gayretleriyle bu işi başardık. Alanya 1980’den sonra en yüksek yüzde 22 oy aldığımız bir yerdi. Rakamlara baktığımızda Alanya herhalde birkaç seçim sonra kazanılabilecek bir yerdi. CHP iktidara geldikten sonra, biraz mesafe aldıktan sonra. Ancak Bülent Kandemir Başkanım, il başkanımız, milletvekillerimiz Alanya’da önemli bir başarıyı elde edebileceğimizi, Alanya’da sokağın CHP’yi çağırdığını, sizin aracılığınızla birlikte de büyük bir moral ve motivasyonun oluşacağını hep birlikte savundular. Rakamlar bunu gösterdi. Siz bize mahcup olmadınız, biz partimize mahcup olmadık. Biraz önce söylediğim gibi ilk kez Alanya kalesinde altı oklu bayrak asıldı. Bu hepimiz için büyük bir gurur verici tabloydu” dedi. Özel, şunları söyledi:

“PARTİZANLIK YAPMIYORSUNUZ”

“Hangi partiden olursa olsun partizanlık yapamayacağımızın sözünü bir kez daha verelim ki yapmıyorsunuz. Belediyede partizanlık yapmadık. Tabi MHP’den belediye devralmak güç bir iş. Buna bütün Türkiye’de rastlıyoruz, burada da farklı değil. Bir kere inanılmaz istihdam yoğunluğu var. İhtiyacın çok üzerinde bir personel var. Ama o personellerin her biri de aile geçindiriyor. Siz Alanya’nın bir evladı olarak onların ve her ne kadar çok fazla personel sayısı şişmiş olsa da kimsenin işine son vermeyerek, aslında önemli bir yükü sırtlandınız. Çok çok önemli. Alanya bunu görüyordur, kıymetini biliyordur. 1,1 milyar lira gibi sanki devlet borcu gibi bir borçla ilçe karşı karşıya. Gerçi Alanya 359 bin nüfusuyla Türkiye’deki 27 ilden büyük bir ilçemiz. Tabi burada Alanya ile il kelimesini aynı anda söyleyince Manavgatlılar karşıdan bakabilirler. Biz Manavgat’ı da Alanya’yı da çok seviyoruz. Aradığında her ikisinin de il olmayı hak eden ilçeler olduğunu da biliyoruz. İki kardeş ilçenin ikisini de çok seviyoruz. Özellikle Alanya noktasında baktığımızda Türkiye’ye gelen 100 yabancı turistin 15’i veya Antalya’ya gelen 100 yabancı turistin 30’unun ağırlandığı bir yerden bahsediyoruz. Yine Manavgat’ımızda çok sayıda otelle birlikte çok önemli bir yük çekiyor. Aslında buraların kıymetini devletin bilmesi gerekir. Buralar, hep eskiden de söylenir, bacasız fabrika. Buraları ithalat yapmadan ihracat yapılan, doğrudan Türkiye’nin sanki kuyudan dolar, avro çektiği, sterlin çektiği bir yer. Bunun kıymetini bilmek lazım. Her türlü desteği vermek gerekiyor. Altı ayda ben 1,1 milyar lira borcu gördüğümde dedim ki hiçbir şey yapmış olamazlar. Ama bakıyorum örneğin ciddi şekilde asfalt yapıyorsunuz, köy yollarını, eski köy yollarını, şimdi kırsal mahalleler, asfaltlanıyor. Bunun yanında kreşler yapılmış. Halk kart projesi hayata geçmiş. Halk marketler var. Sosyal belediyecilik anlamında çok önemli adımlar atılmış. Belediye hizmet binası sizin tercih ettiğiniz bir yer ve proje olmadığı halde, bütün yüküne rağmen bitiriliyor. Önümüzdeki Aralık meclisini orada yapacaksınız. Bunların her birisi birbirinden kıymetli.”

“EMANETE EN İYİ ŞEKİLDE BAKACAĞINIZA İNANIYORUM”

“Tabi tarım anlamında da Alanya çok sayıda coğrafi tescili olan tropikal meyvesi, ürünü, muzuyla çok önemli bir noktada. Biz hem Alanyalı çiftçinin, hem turizmcinin, hem Alanya’daki vatandaşların desteklenmesi için elimizden gelini Meclis marjında bütün arkadaşlarımız yapıyorlar. Antalya’nın çok çalışkan milletvekilleri var. Şu an beş milletvekilimiz de büyük bir gayret içinde, kendi uzmanlık alanlarına göre çalışıyorlar. Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Alanya’nın bu ilk dönemde, en zor dönemde aynı partide olması ve uyum içinde olmanızla çok büyük bir mutluluk. Ben Bülent Başkanımın da sizin de birbirinize olan uyumunuza olan vurgunun önümüzdeki dönemde Alanya’da önümüzde 4,5 yılda çok önemli işler yapılacağının en önemi işareti olarak görüyorum. Bir kez daha sizin şahsınızda elbette CHP belediye meclis grubunu ve hangi partiden seçilirse seçilsin meclis üyelerimizi tebrik ediyoruz. Alanya’ya hizmet için var gücünüzle çalışacaksınız. Alanya’yı 1935’te herhalde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ziyaret ettiğinde buranın adını bizzat değiştirmiş. Alanya ismini buraya verin birisi. Atatürk’ün emaneti. Şimdi yerel anlamda da hepimiz adına size emanet. Emanete en iyi şekilde bakacağınıza yürekten inanıyorum. Hepinizi kutluyorum, başarılar diliyorum.”


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.