DERİ MÜHENDİSLİĞİÖĞRENCİLERİNE BURS VE İŞ GARANTİSİ

DERİ MÜHENDİSLİĞİÖĞRENCİLERİNE BURS VE İŞ GARANTİSİ

Deri ihracatçı birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokole göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100 bine girenlerden Türkiye'de sadece Ege Üniversitesi'nde...

Deri ihracatçı birlikleri ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında imzalanan protokole göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) ilk 100 bine girenlerden Türkiye'de sadece Ege Üniversitesi'nde bulunan Deri Mühendisliği bölümünü tercih eden öğrencilere asgari ücretin belirli oranlarında burs ve iş imkanı sağlanacak. Bunun için bölümde bu yıl 26 kontenjan ayrıldı.

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ile bir araya gelen Yüksek Öğretim Kurulu, Türkiye’de deri mühendisliğinin algısınıüst seviyelere çıkarmak ve öğrencilerin bu bölümleri daha çok tercih etmelerini sağlamak için 2019 yılında protokol imzalamıştı. Proje hayata geçtikten sonra sağlanan imkanlarla toplamda 13 öğrenci burslu yerleşti. 2021- 2022 eğitim öğretim dönemi için yayımlanan tercih kılavuzunda bölüme 26 öğrenci kontenjanı ayrıldı. YKS'de ilk 20 bine giren öğrenciler, Deri Mühendisliği bölümünü tercih etmeleri durumunda net asgari ücret, 20–60 bin arasında yer alan öğrenciler her ay net asgari ücretin yüzde 70’i, 60–100 bin arasındaki öğrenciler ise net asgari ücretin yüzde 50’si oranında karşılıksız burs alacak ve iş imkanından yararlanacak.

“BU SENE DE 26 ÖĞRENCİMİZE BURS VE MEZUNİYETLERİNDE İŞİMKANI SAĞLAYACAĞIZ” 

Türk derisinin dünyadaki güçlü algısı nitelikli mühendislerle artacak Deri Mühendisliği bölümünü tercih edecek gençlerin gelecekte iş garantisi olduğunu vurgulayan İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak şunları söyledi:

“Deri sektörü olarak 2021 yılının ilk 7 ayında 164 ülkeye yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Sektör olarak dünyanın önemli tedarikçilerinden birisiyiz. Türk derisinin dünyada güçlü bir kalite algısı var. Kendimizi daha da geliştirmek dünya piyasasında daha üst seviyelere gelmek ve var olan algıyı güçlendirmek için nitelikli mühendislere ihtiyacımız var. Gençlerimize sağlayacağımız imkanlarla onları hem sektörümüze hem de ülkemize kazandıracağız. Projemize 2019 yılında başladık. Projemiz ile hem bölümün kontenjanları doldu hem de puanları arttı. Bu sene de yine 26 öğrencimize burs ve mezuniyetlerinde iş imkanı sağlayacağız.

Her geçen sene kontenjanımızı artırmayı hedefliyoruz. Gençler bizim geleceğimiz. Önümüzdeki dönemde sektörümüze yön verecek 26 mühendisimizi arıyoruz. Deri mühendisliği Türkiye’de sadece Ege Üniversitesi’nde olması sebebiyle öğrenci sayısının çok sınırlı kaldığı bir bölüm. Sektörümüzün potansiyelinin farkındayız. Ege Üniversitesi'ndeki bölüme yaptığımız destekle sektörün yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanması için çalışıyoruz. Başarılıöğrencilerimize burs imkanıyla eğitim sırasında destek sağlanırken, mezun olunca da sektörde iş bulma garantisi sunuluyor.”

İhracatçı birlikleri ve üniversite iş birliğiyle öğrencilere sağlanan burs ve iş imkanını anlatan bir de video hazırlandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.