DEVA PARTİLİ YENEROĞLU: YENİ ADLİ YILA HUKUKSUZLUK DÜZENİİÇERİSİNDE GİRİYORUZ

DEVA PARTİLİ YENEROĞLU: YENİ ADLİ YILA HUKUKSUZLUK DÜZENİİÇERİSİNDE GİRİYORUZ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Yeni adli yıla hukuk devletinin yok sayıldığı, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığının...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "Yeni adli yıla hukuk devletinin yok sayıldığı, kuvvetler ayrılığı ve yargı bağımsızlığının olmadığı bir hukuksuzluk düzeni içerisinde giriyoruz" açıklamasını yaptı. 

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, yeni Adli Yıl ile ilgili olarak "Herkesin huzur içinde yaşadığı, barışın ve birlikte yaşama idealinin toplumda yeşerdiği müreffeh bir ülkeyi tesis edebilmek için hukukun üstünlüğüne sahip çıkmamız gerekiyor" değerlendirmesini yaptı. Yeneroğlu'nun, yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"VİCDAN VE AHLAKLA GÖREV YAPAN PERSONELİN YENİ ADLİ YILINI KUTLUYORUM"

“Ülkemizin bu karanlık günlerden bir an evvel kurtulması için hukuk devleti, insan hakları ve adalet mücadelesinde olan ve vicdan ve ahlakları ile görev yapan tüm hâkim, savcı, avukat ve adalet personelinin yeni adli yıllarını kutluyorum.

"HUKUK TANIMAZ İKTİDAR, YARGIYI ADALETSİZLİKLERİN BEKÇİSİ HALİNE GETİRDİ"

Dün yargıüzerindeki askeri vesayetten haklı olarak rahatsız olanlar bugün bizzat yargıüzerinde vesayet kurdu. Bu vesayet anlayışıülkemizdeki açık hukuksuzlukların kaynağıdır. Kendisini yargının üzerinde konumlandıran, yargıya her türlü talimatı veren anlayış son bulmadıkça yargının adalet dağıtması mümkün değildir. Hukuk tanımaz iktidar yargıyı adaletsizliklerin bekçisi haline getirdi.

"ÇOĞU HAKÎM VE SAVCI İKTİDARIN İSTEK VE İHTİYAÇLARINA GÖRE KARAR VERİYOR"

Ülkemiz bir çıkmaza doğru sürükleniyor. Bunu toplumun bütün kesimlerinin yargıya olan güveninin zedelenmesinde görüyoruz. Gençler başka ülkelerde yaşama hayali kurarken, ekonomik ve hukuki zeminin güvenli olmaması nedeniyle gün geçtikçe yoksullaşıyoruz. Yargı, iktidarın taleplerine göre karar veren, hukuku uygularsa iktidarın rahatsız olacağı endişesiyle tüm hukuksuzluklara ve yolsuzluklara göz yuman bir hale düşürüldü. Çoğu hâkim ve savcı‘kanunlara ve vicdanlarına’ göre değil, ‘iktidarın istek ve ihtiyaçlarına’ göre karar veriyor.

“HSK, BASKI VE TEHDİT ALTINDA TUTMA DÜZENEĞİ KURDU"

Hâkim ve Savcılar Kurulu yargıyı baskı ve tehdit altında tutma düzeneği kurdu. Bu düzenekte hâkim ve savcıları sürme, açığa alma ve tenzili rütbe ile cezalandırma mekanizmaları işliyor. Siyasetin ağır baskısı neticesinde yüz binlerce vatandaşımız hakkında suç teşkil etmeyen faaliyetlerden dolayı terör suçlarından soruşturma açıldı veya kamu görevinden ihraç edildi. Açıkça suç işleyenler ve yolsuzluk yapanlar ise yargı tarafından görmezden gelindi.”

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

 Yeneroğlu, DEVA Partisi’nin hedeflerini ise şöyle aktardı:

"Herkesin huzur içinde yaşadığı, barışın ve birlikte yaşama idealinin toplumda yeşerdiği müreffeh bir ülkeyi tesis edebilmek için hukukun üstünlüğüne sahip çıkmamız gerekiyor. DEVA Partisi olarak ısrarla vurguluyoruz: Dini, dili, etnik kimliği, inancı, düşüncesi ve yaşam biçimi ne olursa olsun toplumun tüm farklılıklarıyla birlikte güven içinde bir arada yaşayabilmesinin yegâne formülü gerçek bir özgürlükçü hukuk devletinin inşasıdır."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.