DEVA PARTİSİ SÖZCÜSÜŞAHİN'DEN ERDOĞAN'A: "BİR IBAN DA ÖĞRENCİLER İÇİN VERİN"

DEVA PARTİSİ SÖZCÜSÜŞAHİN'DEN ERDOĞAN'A: "BİR IBAN DA ÖĞRENCİLER İÇİN VERİN"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsüİdris Şahin, öğrencilerin barınma sorunlarını; Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” romanına benzeterek, "İktidarınız...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, öğrencilerin barınma sorunlarını;  Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” romanına benzeterek, "İktidarınız döneminde büyükşehirlerde ‘Barınamayan gençleri’ yarattınız. Bir IBAN da öğrenciler için verin. Bir IBAN verin; millet, ‘elinize dilinize dursun’ dediğiniz öğrencilerine karşılıksız para yağdırır. Siz onu yeter ki adil bir şekilde dağıtmasını bilin" dedi.

DEVA Partisi sözcüsü İdris Şahin, Genel Merkez Başkanlık Kurulu toplantısının ardından partisinin genel merkezinde dün gece gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Hayat pahalılığına işaret eden Şahin, "İktidar yine sorunun çözümünü yanlış yerde aramaktadır. Hayat pahalılığının da faizlerin yüksekliğinin de bir tek sorumlusu vardır, o da beceriksiz iktidarın ta kendisidir" diye konuştu.

Şahin, özetle şunları söyledi:

“OĞUZ ATAY'IN TUTUNAMAYANLARI GİBİ:Öğrenim kredisi geri ödenebilecek bir borç olup bursla birlikte ikisi de vatandaştan toplanan vergilerden karşılanıyor. Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin dip yaptığı 2001 krizinde bile 45 liracık olan öğrenci bursu ile yaklaşık 1 buçuk çeyrek altın alınabilirken bugün öğrencilere lütuf gibi sunulan 650 TL’ye bir çeyrek altın dahi alınamamakta. İktidara buradan sesleniyoruz, Oğuz Atay’ın Tutunamayanlar’ı gibi, iktidarınız döneminde büyükşehirlerde ‘Barınamayan gençleri’ yarattınız. Sizin pek sevdiğiniz bir yöntem daha var. Sıkıştığınızda millete IBAN veriyorsunuz. Bir IBAN da öğrenciler için verin. Bir IBAN verin; millet, ‘elinize dilinize dursun’ dediğiniz öğrencilerine karşılıksız para yağdırır. Siz onu yeter ki adil bir şekilde dağıtmasını bilin.

TEK SORUMLU İKTİDAR:İktidar medyası kendilerine söylenenleri papağan gibi tekrar ediyor. İktidar cenahında sevindirici tek gelişme iktidar medyasının artık hayat pahalılığını inkâr edemez noktaya gelmesidir. Ancak iktidar yine sorunun çözümünü yanlış yerde aramaktadır. Hayat pahalılığının da faizlerin yüksekliğinin de bir tek sorumlusu vardır, o da beceriksiz iktidarın ta kendisidir.

BÜYÜK BİR HALK SAĞLIĞI SORUNU YAŞANACAK: Medikalciler, devlet ve üniversite hastanelerinden yaklaşık iki yıldır 6 milyar liralık alacaklarını tahsil edemediler. Sektörün yüzde 90’ı alacaklarının yüzde 25’inden feragat etmek zorunda kaldı. Buna rağmen o dönem borçlarının düzenli ödeneceğine söz veren iktidar, bu sözünü de tutmadı. Sağlık Bakanı, makamının hemen arkasındaki şehir hastanesinde kalça protez ameliyatları yapılamıyor, acaba bundan haberdar mı? Bu gidişle pek çok üniversite ve devlet hastanesinde ameliyat yapılamayacak duruma gelecek.  Ameliyat ipliği bulunamayacak ve kalp pili bile takılamayacak pozisyonda. Üretim olmadığı ve ham madde alınamadığı için büyük bir halk sağlığı sorunu yaşanacak görünüyor. Medikal sektöründeki işletmelerin sokağa taşan isyanına iktidar daha fazla sessiz kalmamalıdır.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.