DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARA "ROBOTİK EĞİTİM" KURSU VERİLDİ, CHP'Lİ BÖKE: "YENİ BİR GELECEK ÖYKÜSÜ YAZIYOR OLMAKTAN HEYECAN DUYUYORUM"
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke dezavantajlı öğrencilere “Robotik Kodlama” eğitim kursu veren bir programa katıldı. Böke, “Bugün Türkiye'yi bir karanlığın...
Haber: DİLAN KUTLU- Kamera: FATİH NAZIM EFE
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke dezavantajlı öğrencilere “Robotik Kodlama” eğitim kursu veren bir programa katıldı. Böke, “Bugün Türkiye'yi bir karanlığın içerisine hapsetmiş olan bir anlayışın karşısına, gülümseyen, aydınlık, umutla "Ben buradayım" diyen ve kendini içinde bulan çocuklarla yeni bir gelecek öyküsü yazıyor olmaktan da heyecan duyuyorum” dedi. Aralık ayında yapılacak olan Milli Eğitim Şurası’nı hatırlatan CHP Eğitim Danışmanı Ali Taştan ise, “Umarım yapılacak şura sonrasında ülkemizdeki tüm çocuklara eşit eğitim sağlama imkanımız olacaktır” dedi.
Ankara’nın Mamak ilçesinde özel bir dil okulu dezavantajlı öğrencilere 2 haftalık "Robotik kodlama” eğitimi verdi. Programa katılan 43 öğrenciye eğitim sertifikaları bugün teslim edildi. Sertifika törenine CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP Eğitim Danışmanı Ali Taştan da katıldı.
“CUMHURİYET ÇOCUKLARIN, KADINLARIN, EŞİTLİĞİN DEVRİMİ”
Etkinlikte konuşan CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke şunları söyledi:
“Son dönemde parçası olduğum en güzel etkinliklerden birinde sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Sevgili çocuklar sizin için aydınlık bir geleceği, geçmişten gelen yüzyıllık bir mirası, yeniyi tarif ederek birlikte kurma iradesini büyütmek için çalışıyoruz. Bugün sizin ışıldayan gözlerinizle ve geçmişi çok iyi bilen, ama geleceği kuracak olan bir güçle burada olduğunuz için çok büyük heyecan duyuyorum. Daha birkaç gün önceydi Cumhuriyetin 98. Yılını kutladık. O, 98 yılı bir miras olarak omuzlarımıza bırakmış olan, bir güce dönüştürmüş olan neydiyse şimdi sıra önümüzdeki yüzyılda birlikte yeni bir öyküyü yazmak. Yeni öykü diyorum çünkü; geçmişin mirasını yarınlara taşıyacak, ikinci yüzyılda yeniden ‘Cumhuriyet’ diyecek… Cumhuriyetin eşitlik, özgürlük, demokrasi olduğu, cumhuriyetin bu ülkenin vatandaşı olan her çocuğun kendisini içinde eşit gördüğü bir gelecek olduğu gerçeğini hatırlıyor ve büyütüyor olmamız gerekiyor. Cumhuriyet çocukların, kadınların devrimi. Cumhuriyet eşitliğin devrimi. Bugün Türkiye'yi bir karanlığın içerisine hapsetmiş olan bir anlayışın karşısına, gülümseyen, aydınlık, umutla "Ben buradayım" diyen ve kendini içinde bulan çocuklarla yeni bir gelecek öyküsü yazıyor olmaktan da heyecan duyuyorum. Bugün Türkiye’yi ucuza üretmeye mahkum eden, emeği sömüren bir düzen kurmuş bir anlayışın karşısına yeniyi üreten, yeniyi mahallesinden üreten… Robotiği teknolojiyi, yazılımı öğrenen, öğrendiğiyle Türkiye’yi kalkındırmış olan gençlerle bir arada olmak çok heyecan verici."
TAŞTAN: "FIRSAT EŞİTLİĞİ BAĞLAMINDA BİR SIKINTIMIZ VAR"
Eğitim Uzmanı Taştan ise, “Ülkemizin tüm bölgelerini ele aldığınız zaman fırsat eşitliğinin hiç sağlanamadığı bölgeler de bulunuyor. Bu bölge de o tür yerlerden bir tanesi. Burada bazı arkadaşlarımız üzerinden yapılan robotik kodlama eğitimi verildi. Sertifikalar verildi. Bir nebze de olsa çocukların eşit eğitim imkanına erişimini sağlamaktı buradaki amaç" dedi.
1-3 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacak olan Milli Eğitim Şurası’nı hatırlatan Taştan, “Milli Eğitim Bakanlığı da geçenlerde ‘Fırsat eşitliği, eşitlik bağlamında bir sıkıntımız var’ diye açıklama yapmıştı. Umarım yapılacak şura sonrasında ülkemizdeki tüm çocuklara eşit eğitim sağlama imkanımız olacaktır” diye konuştu.
"İŞ İNSANLARININ BÖYLE PROJELERE DESTEK OLMASI LAZIM"
Programın sponsoru olan iş kadını Didem Temel ise, “Çağımızın alternatif dili robotik kodlama dilidir. Üç temennim ve arzum var. Milli Eğitim Bakanlığı'mızın robotik kodlama eğitimini yaygınlaştırıp seçmeli değil, zorunlu ders statüsüne sokması en önemli adımdır. Kendim gibi iş insanlarına seslenmek istiyorum bu tip enternasyonal projelere lütfen destek olun” dedi.
"ROBOTİK KODLAMA MEB MÜFREDATINA ALINSIN"
Türkiye Üstün Zekalılar ve Üstün Yetenekliler Eğitim Kültür Sağlık Vakfı Başkanı Erdal Kiziroğlu da, "Robotik Kodlama" eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatına alınması gerektiğini söyledi.
Sertifika alan 12 yaşındaki Doruk Üfelek ise robotik kodlama kursuna katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtirken, kendi okulunda da bu olanaktan yararlanmak istediğini söyledi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.