Dinçer Cebeci Koşusu'nu Borrego kazandı

Dinçer Cebeci Koşusu'nu Borrego kazandı

Geçmiş koşu performansları başarılı 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, programın 5. mücadelesi olarak gerçekleşti.

2024 yılı Dinçer Cebeci Koşusu'nu (KV-8); Hayrullah Doğan ve Şevket Başev tarafından yetiştirilen, Hayrullah Doğan'ın sahibi olduğu, Engin Karataş tarafından antrene edilen doru erkek tay Borrego (My Dear Son - Seddifi / Bekmezbey) iç kulvardan yaptığı etkili atakları ile jokey Vedat Abiş idaresinde kazandı.



13 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Ride the Lightning elde ederken, Attalos isimli tay üçüncü, son metrelerde ciddi ataklar sergileyen Asmar Dubai dördüncü ve John Abruzzi isimli tay da beşinci oldu.

Koşunun galibi Borrego için bitiriş derecesi 2.11.08 olurken, farklar 3 Boy - 1,5 Boy - Burun - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi, Kulübümüz Asli Üyesi Hayrullah Doğan'a plaketini, merhum Dinçer Cebeci'nin eşi Selma Cebeci verdi.



Törene, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya, Yönetim Kurulu Üyemiz Selman Taşbek ile davetliler de katıldı.

Dinçer Cebeci

1938 yılında Düzce'de doğan Dinçer Cebeci, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından avukatlık yapmaya başladı. Genç yaşlarda atçılığa ilgi duyan Cebeci, birçok yarış atı yetiştirerek sahalarda at koştu ve önemli kupaların sahibi oldu. 1988 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulları'nda Genel Sekreter ve Muhasip Üye olarak görev alan Cebeci, Kulübün basın sözcülüğünü de yaptı. 2004 yılında aramızdan ayrılan Dinçer Cebeci'yi, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

kmlsuj5Ilxaexfvc7riurtec.jpg

lc4wdvpyrnooz1cmh7wq9j2i.jpg

oylbwnmxtwIcn3spv4i7kzml.jpg

pIqp7l6vq0bct8bjrlojwyys.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.