DOLAR/TL 9,27 SEVİYESİNDE İŞLEM GÖRÜYOR

DOLAR/TL 9,27 SEVİYESİNDE İŞLEM GÖRÜYOR

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısıöncesinde 9,24 seviyesinde güne başlayan dolar, saat 10.30 sıralarında 9,27'ye kadar yükseldi. Güne 10,78...

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısıöncesinde 9,24 seviyesinde güne başlayan dolar, saat 10.30 sıralarında 9,27'ye kadar yükseldi. Güne 10,78 TL seviyesinde başlayan euro da aynı saatlerde 10,82'ye kadar çıktı.

Yurtiçi piyasalar eylülde gelen faiz indiriminin ekimde de devam edip etmeyeceğine odaklandı. Piyasalardaki faiz indirimi beklentisi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından 2 başkan yardımcısı ve bir PPK üyesinin görevden alınmasıyla daha da güçlenmişti.

Gelişmenin ardından o sıralarda 9,13 olan dolar/TL kuru, 9,18 seviyelerine kadar çıkarak rekor tazelemişti. Dolar/TL 23 Eylül'de alınan faiz indirimi kararı ve devamında piyasalarda gelişen faiz indirim beklentisiyle dolar kuru rekor üstüne rekor kırmıştı. Dolar dün akşam 9,20'nin altında kapanmıştı. Bu sabah ise yüzde 0,5 civarı artışla dolar/TL 9,24 seviyesinde işlem görmeye başladı. Kur kısa süre sonra 9,27 seviyesine kadar çıktı.  

Güne 10,78 TL seviyesinde başlayan euro da aynı saatlerde 10,82 seviyelerinde işlem gördü.

UZMANLAR POLİTİKA FAİZİNİN İNDİRİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYOR

PPK toplantısına ilişkin beklenti anketine katılan ekonomistlerin büyük çoğunluğu bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) indirileceğini tahmin ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.