DSP'DE 'CUMHUR İTTİFAKI' ÇATLAĞI BÜYÜYOR: BİLECİK İL YÖNETİMİİSTİFA ETTİ

DSP'DE 'CUMHUR İTTİFAKI' ÇATLAĞI BÜYÜYOR: BİLECİK İL YÖNETİMİİSTİFA ETTİ

DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel’in parti genel merkezi tarafından ihraç edilmesinin ardından toplanan il yönetimi, toplu istifa kararı aldı. İstifaya Genel Başkan Önder Aksakal'ın tavrının...

ÖZGÜR EREN YILMAZ

DSP Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel’in parti genel merkezi tarafından ihraç edilmesinin ardından toplanan il yönetimi, toplu istifa kararı aldı. İstifaya Genel Başkan Önder Aksakal'ın tavrının neden olduğunu öne süren Demirel, "Kıbrıs'a da gitti. Ne yaptı orada? Merhum Ecevit'in adı bile anılmadı. İYİ Parti protokolü terk etti. Sen neden yapmadın? Çanta gibi gittin geldin" dedi.

DSP Bilecik İl yönetiminin toplu olarak istifa etmesinin ardından parti binasında dün basın açıklaması yapan İl Sekreteri Halil Çevik, şunları söyledi:

"DSP Bilecik İl Başkanımız Sinan Demirel’in ihraç edilmesi bizleri üzmüştür. Böyle bir şeyi asla beklemiyorduk. Bu durum tüm örgütümüzü derinden yaralamıştır. Yeni bir görevlendirme yapmak üzere il yönetimi olarak toplandık. Yaptığımız toplantıda yeni bir görev dağılımı yapamadık. Hiçbir arkadaşımız il başkanlığına talip olmadı. Bu nedenle DSP İl Yönetim Kurulu olarak DSP üyeliğimiz saklı kalmak kaydıyla, yönetimden ve diğer görevlerimizden ayrılmaya oy birliğiyle karar aldık.

DSP Genel Merkezinin yeniden il yönetimini oluşturması kapsamında önünü açmak ve DSP’nin Bilecik’te yeniden güçlenmesini sağlamak amacıyla aldığımız bu kararın hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bugüne kadar bizlere maddi ve manevi destek olan, birlikte çalışmaktan onur duyduğumuz, Sayın Sinan Demirel’e merkez ilçe, Bozüyük ilçe yönetimi ve tüm üyelerimize saygı ve şükranlarımızı sunarız."

"İL BAŞKANIMIZ BİZİM DÜŞÜNCEMİZİ AKTARDI"

Demirel'in ihraç edilmesi nedeniyle istifa kararı aldıklarını belirten eski il başkanı ve il yöneticisi Hasan Güleç, ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

"Böyle bir şey başımıza gelince gerçekten üzüldük. "Siz bizim il başkanımızı görevden alırsanız biz de yokuz" demiş olduk. Bundan sonrası da genel merkezin tutumuna bağlı. Biz DSP'liyiz kardeşim partiden istifa etmedik. Bizim aldığımız karar, verdiğimiz mesaj belli. İl başkanımız zaten bizim düşüncelerimizi aktardı. İl başkanımız bizimle görüşmeden hiçbir şey yapmadı."

"KIBRIS'A ÇANTA GİBİ GİTTİ GELDİ"

İhraç edilen eski il başkanı Sinan Demirel ise, Genel Başkan Önder Aksakal'ı suçlayarak istifaya onun eylemlerinin neden olduğunu öne sürdü. Aksakal'ın 20 Temmuz'da KKTC'de düzenlenen törene katılmasını eleştiren Demirel, "Genel merkezin tavırları belli. (Önder Aksakal) Kıbrıs'a da gitti. Ne yaptı orada? Merhum Ecevit'in adı bile anılmadı. İYİ Parti protokolü terk etti. Sen neden yapmadın? Sen bir kere Kıbrıs Fatihi adına orada oturuyorsun. Erbakan'ın oğlunu konuşturuyorlar seni konuşturmuyorlar. Çanta gibi gittin geldin" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

DSP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bilensoy, Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Üşenmez ve Örgüt Kurulu Başkan Yardımcısı Nursel Kızılırmak ile Bilecik dahil 6 il başkanı, 28 Nisan’da bir ortak açıklama yaparak DSP Genel BaşkanıÖnder Aksakal’ı eleştirmişti. Açıklamada, “DSP Genel BaşkanıÖnder Aksakal’ın Demokratik Sol Kültürle bağdaşmayan söylem ve açıklamalarda bulunması, Cumhur İttifakının izlediği yöntem ve görüşleri benimsemesi kabul edilemez bir durum yaratmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Açıklamanın ardından, 10 Temmuz'da Bilecik İl Başkanı Sinan Demirel ile PM üyeleri Kenan Üşenmez ve Nursel Kızılırmak partiden ihraç edilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.