DÜNYA BARIŞI İÇİN İKİ ÜLKEDEN ATAŞEHİR’DE ORTAK KONSER: DÜNYADA İLK KEZ SAHNELENDİ

DÜNYA BARIŞI İÇİN İKİ ÜLKEDEN ATAŞEHİR’DE ORTAK KONSER: DÜNYADA İLK KEZ SAHNELENDİ

Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ile Otto Hahn Gymnasium Gençlik Senfoni Orkestrası 1 Eylül Dünya Barış Günün’de İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde bir araya gelerek ortak konser verdi.  Farklı kültürleri ve sesleri bir araya getirip, müziğin birleştirici gücünü kullanarak dünya barışına katkıda bulunmak için gerçekleştirilen etkinlikte ünlü sanatçı Aydilge de sahne aldı. Konserde, Oliver Drechsel’in Avrupa Suiti eseri, Avusturya valsi ve İtalyan tarantellasıyla dünyada ilk kez de sahnelenmiş oldu.

Almanya’nın Monheim am Rhein Belediyesi’nden Oliver Drechsel’in yönettiği Otto Hahn Gymnasium Gençlik Senfoni Orkestrası, Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ile birlikte çok özel bir projeye imza atmak için Dünya Barış Günü’nde İstanbul’a geldi.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan iki konserden ilki Ataşehir’de bulunan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Şener Şen Sahnesi'nde saat 20.00’de başladı.

 

DOSTLUĞUN VE KARDEŞLİĞİN SESİ OLDULAR

"Dostluğun ve Kardeşliğin Sesi!" temasıyla düzenlenen ilk konserde, müzikseverler 1.5 saat boyunca unutulmaz bir gece yaşadı. Konuk sanatçı Aydilge’nin de sahne aldığı konserde, iki orkestra birlikte performans sergileyerek dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik, Dünya Barış Günü’nü coşkuyla kutlamak ve müziğin birleştirici gücünü vurgulamak amacıyla hazırlandı.

 

ORKESTRALARIN PERFORMANSI TAKDİR TOPLADI

Konser, barış ve dostluk temalı repertuarıyla büyük beğeni topladı. Müziğin evrensel diliyle, farklı kültürlerin ortak paydası olan barış mesajı, etkinliğin merkezinde yer aldı. Geceye katılan dinleyiciler, orkestraların performansını ve ortaya çıkan atmosferi büyük bir takdirle karşıladılar.

 

DÜNYADA İLK KEZ SAHNELENDİ, İKİ ÜLKEDE EŞ ZAMANLI İZLENDİ

Konserde, Oliver Drechsel’in Avrupa Suiti eseri, Avusturya valsi ve İtalyan tarantellasıyla dünyada ilk kez sahnelendi. Otto Hahn Gymnasium ve Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestraları’nın büyüleyici performansıyla bu tarihi an, hem Türkiye’de hem de Almanya’dan eş zamanlı olarak izlendi.

 

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, anlamlı gecenin sonunda sahneye çıkarak şu sözlere yer verdi: “Ataşehir Belediyesi olarak, Türkiye'nin ve dünyanın barışına katkı sunmayı hedefliyoruz. Projelerimiz çevresel, sosyal ve sanatsal alanlarda barış ve sevgiyi teşvik etmeye odaklanmaktadır. Barış, bizim için vazgeçilmez bir değerdir ve bu vizyonla çocuklarımızın barışın ne kadar güzel bir şey olduğunu bilerek büyümelerini sağlamak istiyoruz. Bizi desteklediğiniz için çok teşekkür ederiz; birlikte daha aydınlık ve huzurlu bir gelecek için çalışıyoruz. Bu anlamlı gecede bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim.”

 

Otto Hahn Gymnasium Okul Müdürü Martin Kaiser, Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmermann’ı temsilen konser sonunda sahne çıkarak konuşma yaptı.

Kaiser, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu iki kardeş kent bir araya gelip notaları birlikte çaldığında, sadece kültürel bağlarımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ortak bir gelecek için büyük bir umut ve ilham kaynağı oluyor.”

 

İKİNCİ KONSER ALMAN BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA

Bir sonraki konser ise 2 Eylül 2024 tarihinde İstanbul Almanya Başkonsolosluğu Kaisersaal’da saat 19.00’da gerçekleştirilecek.

Bu ikinci konser, "Barış İçin Kardeşçe Notalar!" temasıyla müzikseverlerle buluşacak.

Her iki etkinlik de müziğin birleştirici gücünü kullanarak dünya barışına katkı sağlamak amacıyla dinleyiciyle buluşacak. İlk konserin başarısı, bu amaca ne kadar yaklaşıldığının güzel bir göstergesi oldu.

 

 

 

 

koyadqjj4rhIfzbvn3plmopw.jpg

xkgnmooeh4p8g1vlzyu2dd6r.jpg

9r7kxlgq1mtmj03bsngh2caj.jpg

jlyd4u5xcziasn3gk2twm6mq.jpg

0qtbcaa4gkxcjhv8krdnvpy3.jpg

s2n7tga0qzeyunvr5hodb8so.jpg

kmb9g0kuq86ognvcfae3posy.jpg

xibkpncdxle3qyumstfhdrpI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.