EDİRNE ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI: "VERDİĞİMİZ ZAMMI DİREKT ELİMİZDEN ALDILAR"

EDİRNE ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI: "VERDİĞİMİZ ZAMMI DİREKT ELİMİZDEN ALDILAR"

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, akaryakıta yapılan zamların ulaşım sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. 6 ay önce toplu...

GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, akaryakıta yapılan zamların ulaşım sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. 6 ay önce toplu ulaşıma, 1-2 ay önce de taksicilere zam verdiklerini söyleyen Şahin, "Daha henüz verdiğimiz zammı uygulamadan elimizden direkt aldılar" dedi.

Yaşanan sıkıntıları bağlı oldukları konfederasyona, ilgili bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığı’na defaten ilettiklerini ancak hiçbir cevap alamadıklarını belirten Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, şunları söyledi:

"Mazot, taşıma esnafının, yani taksici esnafının, minibüs, kamyon, otobüs toplu ulaşım gibi sektörlerde çalışan tüm arkadaşların ana gideri olduğundan dolayı en büyük sıkıntıyı bu konuda biz yaşıyoruz. Akaryakıta yüzde 37’ye yakın zam geldi. Bu zam tüm sektörleri etkiledi. Özellikle taşıma konusu ile ilgili mazotun olmadığı yerde bizim olma şansımız yok. Daha önce de biz bu konu ile ilgili mazot konusunda ticari araçlarla ilgili hem Genel Başkan’ımıza hem Cumhurbaşkanı’mıza hem de gerekli bakanlıklara girişimlerde bulunduk. Ama şu ana kadar daha hiçbir cevap alamadık. Biz bu işi artık son durak gibi görüyoruz.”

"ZAM UYGULANMADAN ELİMİZDEN ALINDI"

6 ay önce toplu ulaşıma, 1-2 ay önce de taksicilere zam verdiklerini söyleyen Şahin, “Daha henüz verdiğimiz zammı uygulamadan elimizden direkt aldılar. Aslında sektör de zam istemiyor. Ama girdiler arttığı için zam almak zorunda. Bir de zam almayı bırakın daha çok eksiye düşmeye başladık. Yani bizim mazotun haricinde de her türlü sigorta, oto yedek parça gibi… Toplu ulaşımdaki bütün araçların parçaları dolar kuru üzerinden geliyor. Taksilerde de aynı şekilde. Bunların aldığı yağ, parça hepsi bu konu ile ilgili girdileri çok arttığından dolayı "Biz bu işi yapamayacak duruma geldik" diyorlar. İnşallah en kısa zamanda devletimizin bu konuya el atacağına inanıyoruz. Beklentimiz o yönde” diye konuştu.

"BORÇ BATAĞINDAN OLMAYAN ESNAF YOK"

Taşımacılık yapan esnafın borç batağında olduğunu ve yüzde 90’lık kesiminin sıkıntıda olduğunu aktaran Şahin, “Borç batağında olmayan esnaf yok. Neden yok? Çünkü her aldığımız aracı, parçayı ve benzeri ihtiyaçları kredi ile veya kredi kartlarıyla hallediyoruz. Bütün işlerimizi kredilerle görüyoruz. Çünkü oranlar daha önce daha düşüktü. Ama şu anda krediler de yüksek, bunu ödemekte zorlanıyoruz. Şu anda Edirne'de taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren esnafın yüzde doksanı borçlu. Bunu tüm taşımacılık sektörü için söylüyorum. Bu girdilerle bu işi yapma şansınız çok zor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.