EDİRNE'DE EKMEĞE ŞİMDİLİK ZAM YOK

EDİRNE'DE EKMEĞE ŞİMDİLİK ZAM YOK

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, fırıncılardan gelen zam taleplerini bu ayki toplantıda gündeme almayacağını açıkladı....

GÖKHAN TUZLADAN

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, fırıncılardan gelen zam taleplerini bu ayki toplantıda gündeme almayacağını açıkladı. Cingöz, “Edirne Türkiye'nin en pahalı şehri olmayacak. Benim vicdani kanaatim, 200 gram ekmek 2,5 TL. Yeni yıldan sonra zam olabilir. Fırıncıya bakarsanız 4 TL de ister. Halkı da düşünmek lazım” dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen ve sorularını yanıtlayan Kemal Cingöz, her esnaf kesiminden zam talebi olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Bu zam taleplerinin hiç birisini ben toplantıda gündeme almayacağım. ‘İstediklerini hak etmiyorlar’ manasında değil. Fiyat istikrarı sağlansın diye. Bu ay fiyat vereceğiz, belki 15 ya da 20 gün sonra fiyatlar biraz daha yukarı çıkacak. 15-20 günde bir zam verilmez. Fırıncılara daha zam vereli bir ay olmadı. Biz zam verdiğimizde buğday 3 TL idi. Şu an buğday 4 bin 700 TL, 4 bin 800 TL bandında. Bizim düşüncemiz; Türkiye realitesindeki fiyat ne ise onu vereceğiz. Bu ayki toplantıda hiçbirini gündeme almayacağım. 200 gram ekmek 2,5 TL. 2,5 TL’nin üzerinde olan yerlerde var ama Edirne Türkiye'nin en pahalı şehri olmayacak. Benim vicdani kanaatim, 200 gram ekmek 2,5 TL. Yeni yıldan sonra zam olabilir. Fırıncıya bakarsanız 4 TL de ister. Halkı da düşünmek lazım.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.